Örebro HKs kräftgång fortsätter med tre raka förluster

By on 18 november, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro genomförde en ganska medioker insats senast hemma mot Leksands IF, en match där det såg ut som om man gick på sparlåga i 60 minuter. Om inte Leksand kan fungera som tändvätska så borde kvällens motståndare Färjestad göra det, i Karlstad på bortaplan fortsatte kräftgången för Örebro när man förlorade tredje raka matchen.

Det var ett tungt starkt Färjestad som kom ut och tog tag i taktpinnen från start, för Örebros del handlande det helt enkelt om att hänga med. Något man också gjorde någorlunda i alla fall, trots trycket man hade mot sig så klarade man av den första delen ok. Man lyckades även med att skapa en farlig målchans, där man träffade ribban och närmare än så kom man inte. Nu stod man pall och första delen slutade oavgjort.

I den andra perioden fortsatte Färjestad sin press, nu med en aning mer tyngd och speed. Något som ledde fram till att hemmalaget kunde ta ledningen, i den tredje minuten kom 1-0. Efter det var bara att koncentrera sig på defensiven för Örebros del, för det vara bara att hålla i hatten när det blev åka av. Men på något sätt lyckades man inte släppa in mer mål, en stor del till att man inte gjorde det kan tillskrivas sin målvakt Jonas Arntzen. Med ca fem minuter kvar kom Örebro tillbaka in i matchen när hemmalagets press lugnade ner sig, men det är det med effektivitet också och målen uteblev. Mittperioden slutade 1-0 till Färjestad.

När den sista perioden drog igång var det inte ett riktigt lika taggat Färjestad, som kom ut på isen för att vara mer eller mindre totalt dominerande. Även om det såg ut som om att Örebro var med så var det mer av en illusion, det var något som saknades och man hade inte varken skärpa eller närvaro som behövs för att ligga på rätt nivå. Nej det var Färjestad som faktiskt tilläts att vara det ledande laget matchen igenom, där Örebro inte kom upp i banan för att både störa uppspel som att skapa farliga chanser framåt.

I den 16 minuten plockade Örebro målvakten för att få en man mer på isen, och skapa ett uppställt organiserat spel i offensiv zon. En taktik som man var ljussår ifrån, istället var det hemmalaget som vaskade fram chans efter chans och Örebros utespelare fick gång efter annan agera målvakt. Nu höll inte det heller och Färjestad kunde sätta spiken i kistan i den 19 minuten, när en långpuck gick in till 3-0.

Nu är Örebro inne i en ruggigt negativ trend ledda av en tränare som skickar ut mixade signaler, från att säga att man ska vårda puck och ha tålamod inte vara desperata. Till Johan Hedberg som i intervjun efter kvällens match säga, ”Vi måste bli mer desperata, få in puckar framföra mål, ha fler spelare framför mål”. Det där luktar riktigt riktigt illa, hur ska spelarna veta när han som ska ha taktiken klar inte vet. Nej dags för att sätta sig ner och bestämma hur man ska gå tillväga, för som det ser ut nu med lag på ljummen nivå som inte alls händer med håller inte.

Det är inte något som kommer att ske blixtsnabbt även om det känns som ett måste, nu är Örebro nere på en tionde plats i tabellen efter förlusten och fortsätter det såhär så kan man ställa in sig på kvalspel. Örebro har match igen på torsdag 23 november, i den 19 omgången av Svenska Hockeyligan möter man Modo i Behrn Arena.

Matchfakta Färjestad BK vs Örebro Hockey

• 02.49 Utvisning Färjestad, två minuter Team penalty, Too many players on the ice.
  • 16.08 Utvisning Färjestad, två minuter Michael Lindqvist, Slashing.
  • 19.19 Utvisning Örebro, två minuter Ludvig Larsson, Hooking.

Den första perioden slutade 0-0