Örebro Hockey höll inte mot Frölundas press.

By on 28 december, 2017

Frölunda öppnade med ett högt tryck mot Örebro vilket resulterade i en utvisning för Örebro 1.02 in i första halvlek, i efterföljande powerplay gör Frölunda 1–0.

Efter målet så blev Örebro bättre, lyfte sitt spel och ökade pressen på Frölunda. Detta ledde till att Marcus Weinstock kunde trycka in kvitteringen och 1–1 var ett faktum 6.49 in i första perioden.

Det blev en några utvisningar under perioden, men under det andra powerplay som Örebro hade så fick man till det riktigt bra och Marcus Weinstock kunde trycka in sitt andra mål för kvällen och se till att Örebro tog ledningen med 2–1.

2–1 blev också slutresultatet för första perioden.

I Andra perioden var det ett helt annat Frölunda som kom ut på isen och satte ett högt tryck på Örebro redan från början, Örebro hade fortfarande en del chanser men det var Frölunda som hade övertaget.

12.52 in i andra perioden klev så Joel Mustonen fram och kvitterade för Frölunda till 2–2, Frölunda fortsatte att spela bra och andra perioden slutade 2–2.

Frölunda öppnade tredje perioden på samma sätt som den andra, med hög press på Örebro. Det kändes lite som att Örebro inte riktigt orkade med i denna period, det var dock många chanser för båda lagen och tidvis lite av Hawaii-hockey. Den stora skillnaden var att Örebro inte riktigt fick ordning på sitt försvar, samt hade fler personliga misstag.

12.45 in i tredje perioden blir Marcus Weinstock utvisad för hooking, knappt en minut in i utvisningen så gör Simon Hjalmarsson 2–3 och ledning för Frölunda.

Matchen slutar 2–3, tyvärr så tappade Örebro det fina spel som man presterade i första perioden. Detta är något man måste se till att fixa för att kunna hålla hela matcherna då vi sett detta alldeles för många gånger denna säsong.