Örebro kommun inviger Socialkontor Vivalla 17 mars

By on 15 mars, 2017

Socialkontor Vivalla inviger sin verksamhet fredag 17 mars kl. 14 på Skaldegatan 10, under invigningen medverkar SångLärKan som leds av språkmusiker och pedagog Karin Svärdh.

Karin har med sig förskolebarn från förskolor i Vivalla som sjunger till och med oss, under invigningsceremonin medverkar även Eva Eriksson (S) ordförande i Socialnämnd väster.

Samma dag, fredag 17 mars, kl. 9-13 har socialkontor Vivalla även öppet hus för att visa sin verksamhet.

Bakgrund
Vivalla är Örebro kommuns mest socioekonomiskt utsatta område. Många boende i Vivalla vittnar om stor oro för kontakter med förvaltningens myndighetsutövning, som skapar svårigheter i att upprätta kontakt och skapa förutsättningar för tidiga insatser till familjer.

Med anledning av det genomför Socialförvaltningen ett treårigt projekt med en filial till på plats i Vivalla, Socialkontor Vivalla. Att etablera ett Socialkontor i Vivalla handlar inte bara om att flytta en verksamhet utan om att hitta nya arbetssätt för att nå fram med stöd, grunden är att bygga förtroendet för Socialförvaltningen så att man ses som just ett stöd istället för ett hot.

Ett nära samarbete med andra aktörer, som t.ex. Partnerskap Vivalla, kommer att vara viktigt.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login