Örebro kommun renoverar omklädningsrummen på Rosta gärde

By on 22 mars, 2023
Arkivbild

Nu satsar Örebro kommun på barn och unga genom att totalrenovera omklädningsrummen på Rosta gärde, under våren och sommaren kommer Örebro kommun att renovera omklädningsrummen på Rosta gärde i Hästhagens friluftsområde.

Renoveringen görs både till följd av byggnadens skick och ålder, och för att främja barn- och ungdomsverksamheten i området. När byggnaden är klar, kommer den dessutom att passa bättre in i den kulturmiljö den ligger i.

– Rosta gärde är ett viktigast idrotts- och fritidsområde i Örebro kommun, inte minst utifrån barn- och ungdomsidrott. Därför är det extra roligt att vi nu startar byggnationen av nya omklädningsrum som är en efterlängtad förbättring i området, säger Madelene Spinord Semenets (S), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

– Investeringen i omklädningsrummen vid Hästhagen och Rosta gärde skapar bättre och tryggare förutsättningar för Örebro kommuns fritids – och föreningsliv, säger Richard Fagerström, verksamhetschef Drift av anläggningar och lokaler, Kultur- och fritidsförvaltningen.

Tillfälliga omklädningsrum under byggtiden

Arbetet är nu i full gång. Örebro kommun kommer att ge föreningslivet tillgång till omklädningsrum i närheten och även ordna provisoriska toaletter och duschar på plats under byggtiden. Det går alltså att ha aktiviteter på Rosta gärde precis som vanligt. Planen är att arbetet ska vara klart i slutet av sommaren.

Energieffektivisering och tillbyggnad

Projektet innebär en totalrenovering och ombyggnation invändigt, vilket även innebär att Örebro kommun installerar nya och mer energieffektiva värmesystem och ventilation. Nytt avlopp, tak, fasad och fönster, samt dränering runt om byggnaden ingår också i projektet, liksom en ny tillbyggnad med toaletter som även kommer att vara öppna för allmänheten. Projektet är nu upphandlat och Sjötorps hus har utsetts till totalentreprenör.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login