Örebro Läns Folkmusikförbund bjuder in till kurser i Lindesberg

Av på 28 mars, 2022
Foto: LindeKultur

Låtkurs med Per Saxholm måndag 4 april, dans- och spelkurs med dansaren Ami Petersson Dregelid och spelmannen Ellika Frisell lördag 14 maj.

Ett folkmusikläger för ungdomar 21-22 maj – allt på Kulturum i Lindesberg.

En spelmansstämma i Siggebohyttan söndag 22 maj.

Örebro Läns Folkmusikförbund (ÖLFM) arrangerar i samarbete med bland annat Kulturskolan Garnalia i Lindesberg.

Måndag 4 april kl 18-21: Låtkurs med dans
Lokal: Kulturums aula, Lindeskolan, Lindesberg.

Per Saxholm hade en mycket uppskattad låtkurs i Lindesberg i december 2021. Nu kommer han tillbaka och lär ut fler låtar från Östra Värmland och dess gränstrakter i Bergslagen. Per förvaltar det spelsätt och de ”beter” som han växte upp med bland spelmän i Karlskoga och har dessutom mycket spännande att berätta om de äldre spelmännen. Välkommen med ditt instrument eller bara lyssna till Pers genuina spel. Upplev och spela musiken i levande dialog med dansen. Lars Norman och Agneta Nilsdotter dansar till Pers låtar. De som vill kan också få prova på att dansa polska till levande musik. Kursen är kostnadsfri.

För mer information och anmälan – olfm.se/aktuellt/l%C3%A5tkurs-med-dans-4-april-45891092

Lördag 14 maj kl 10:45-16:30: Dans- och spelkurs
Lokal: Kulturums aula, Lindeskolan, Lindesberg

Dans och Spelkurs med dansaren Ami Petersson Dregelid och spelmannen Ellika Frisell. När vi dansar till spel eller spelar till dans sker en ordlös, blixtsnabb kommunikation mellan musiker och dansare. Ibland blir det magiskt och andra gånger mera förvirrat. Hur kan vi slipa våra verktyg så att både dansare och musiker blir ännu bättre på att förmedla till exempel sväng och uttryck genom dansen och musiken? Kursen vänder sig till dig som vill dansa eller spela till dans. Kursen är avgiftsfri

Ami Petersson Dregelid, dansare och pedagog och Ellika Frisell, spelman och pedagog har undervisat ihop i många år och har utvecklat ett tätt pedagogiskt samarbete med kurser runt om i Norden. Deras gemensamma intresse av både musik och dans gör deras kurser till en inspirerande djupdykning. De vill skapa ett gemensamt språk och slipa verktygen för att sedan tillsammans undersöka och arbeta med olika metoder för att spela och dansa bra tillsammans. Tillsammans sätter de rotation och sväng på dansgolvet!

För mer information och anmälan – olfm.se/aktuellt/dans-och-spelkurs-45743758

21-22 maj: Unga Glysar – ett folkmusikläger för ungdomar 8-16 år som spelar stråkinstrument eller blåsinstrument
Lokal: Kulturskolan Garnalia Lindesberg

Ta chansen att lära dig spela svensk folkmusiktillsammans med erfarna lärare och jämnåriga spelkompisar. Du behöver inte ha spelat folkmusik tidigare för att vara med. Har du spelat i minst 3 terminer räcker det. Under lägret kommer vi att spela, umgås, äta och för den som vill, bada. Lägret startar kl 09.00 på lördagen. Vi avslutar helgen i Lindesberg med att på söndagen delta i spelmansstämman i Siggebohyttan. Lägret avslutas ca kl.15.30. Lärare på lägret: Anna Johansson, fiol; Eva Thorsell Hansson, fiol; Camilla Malén Friman, cello; Erika Lindholm, Saxofon, flöjt, klarinett, trumpet.

För mer information och anmälan senast 6 maj – olfm.se/aktuellt/unga-glysar-p%C3%A5-l%C3%A4ger-19564439

Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in