Örebro SK åter överkörda

By on 11 juni, 2023

Under söndagen åkte Örebro SK till Göteborg för att ta sig an GAIS i den 13 omgången av Superettan 2023.

Örebro som vann senast hemma mot Gefle jobbade fortfarande för att ta sig bort från den absoluta bottenstriden. GAIS å andra sidan vann senast borta mot Sundsvall och jagade den absoluta toppen från sin tredjeplats.

Det var GAIS för hela slanten som gällde i den första halvleken, Örebro blev helt enkelt sönderkontrade och lyckades inte på något sätt pressa hemmalaget. Örebro var dessutom tvåa i alla dueller och man slarvade både i passningsspelet och i försvaret. I den nionde minuten kunde GAIS sätta 1-0 och i den 31 minuten blev det 2-0 ett resultat som kunde varit mycket värre. Första halvlek slutade 2-0 till Gais.

GAIS fortsatte att föra matchen i den andra halvlek, och även om Örebro var något bettre än i den första halvleken så var man aldrig ens nära att komma in i matchen. I den 79 minuten kom den gamla Örebro bekantingen Richard Friday loss i en kontring och kunde sätta 3-0 för GAIS. Men det var inte slut där utan i den 84 minuten var det dags igen och 4-0 till GAIS. Matchen slutade 4-0 till GAIS.

Det här var inte den avslutning man ville ha inför sommaruppehållet, med en total kramp i hela spelet så var Örebro aldrig nära att komma in i matchen. Det behöver verkligen hända något radikalt om Örebro inte bara skall ha chansen att vinna mot bottendelen av tabellen och om det fortsätter se ut som idag tror jag att man kommer få problem även där. Nu väntar sommaruppehåll och vi får se om man kan skapa någon magi.

Nästa match spelar Örebro SK den 25 juni hemma på Behrn Arena mot IF Brommapojkarna.

Matchfakta GAIS vs Örebro SK

• 10 minuten Mål GAIS, Mervan Celik 1-0.
  • 31 minuten Mål GAIS, Julius Lindberg 2-0.
  • 79 minuten Mål GAIS, Richard Friday 3-0.
  • 84 minuten Mål GAIS, Alexander Ahl Holmström 4-0.