Örebro SK föll i livsviktig match

By on 28 oktober, 2023

Örebro SK åkte under lördagen till Östersund för att ta sig an Östersunds FK för den 28 omgången av Allsvenskan 2023.

Med två omgångar kvar efter den här matchen så hade Örebro ryggen mot väggen, med vinst idag skulle man kunna känna sig någorlunda säkra på fortsatt spel i Superettan men vid förlust skulle man vara klart inblandade i bottenstriden. För Östersund gällde att om man vann så hade man säkrat nytt kontrakt i Superettan.

Den första halvleken bjöd på ett ganska jämnt spel där båda lagen hade svårt att försvara sig i boxen. Det var Östersund som inledde målskuttet då man i den sjunde minuten satt 1-0. Målet väckte Örebro och i den 23 minuten kunde Kalle Holmberg hålla sig framme och kvittera 1-1. Spelet fortsatte att vara ganska jämnt men Östersund fick ett vist övertag och kunde i den 42 minuten utöka sin ledning till 3-1. Nu ryckte åter Örebro upp sig och i den 44 minuten kunde Lucas Shlimon reducera till 3-2 efter ett riktigt snyggt skott. Första halvleken slutade 3-2 till Östersund.

Andra halvlek inleddes något lugnare då båda lagen verkade koncentrera sig på att ordna sitt försvar. Örebro bytte för övrigt ut David Seger och Axel Andresson och in kom Victor Backman och Sebastian Crona i halvtidspausen. Spelet gick mycket ut på försvar framför allt för Östersund som verkade ha det som taktik att lägga sig ned efter efter varje förlorad duell. Mot slutet låg Örebro på för att kunna kvittera men i den 80 minuten kunde hemmalaget sätta 4-2 och tungt läge för Örebro. Örebro fortsatte att pressa för reducering och i den 88 minuten blev Kalle Holmberg nedsparkad i offensivt straffområde och Örebro blev tilldömda en straff som Kalle själv satte och 4-3 för Örebro. Resten av matchen försökte Örebro pressa för kvittering men inget stämde och matchen slutade 4-3 till Östersund.

Idag fungerade Örebros försvar inte alls och det kändes som en hönsgård i eget straffområde, sen är det många som gnäller på Eskelinen i målet men vad kan man begära när han inte har någon stöttning från försvaret. Nu är man inblandade i bottenstriden igen och det går faktiskt inte att räkna bort direktnedflyttning. Jag tycker ändå att offensiven ser okej ut, lite mer sting i avsluten från bland andra Jake Larsson så skulle det här kunna se helt annorlunda ut.

Nästa match spelar Örebro SK den 4 november hemma på Behrn Arena mot Varberg BoIS.

Matchfakta Östersunds FK vs Örebro SK

• 7 minuten Mål Östersund, André Österholm 1-0.
  • 23 minuten Mål Örebro, Kalle Holmberg 1-1.
  • 34 minuten Mål Östersund, André Österholm 2-1.
  • 42 minuten Mål Östersund, Mykola Mustolitin 3-1.
  • 44 minuten Mål Örebro, Lucas Shlimon 3-2.
  • 80 minuten Mål Östersund, Albin Sporrong 4-2.
  • 88 minuten Mål Örebro, Kalle Holmberg 4-3 på straff.