Örebro SK föll i ödesmatch mot Djurgården

By on 31 oktober, 2021

Det var under söndagen dags för Örebro SK att ta emot Djurgårdens IF för den 26 omgången av Allsvenskan 2021.

Nu började snaran dras åt och Örebro var i princip piskade att vinna den här matchen om man skulle ha en chans att klara sig till kvalplats. Djurgården å andra sidan kämpade för poäng för att kunna hålla sig kvar i guldstriden.

Örebro började den förstahalvleken med ett ganska avslappnat spel där man flera gånger lyckades pressa Djurgården och skapa en del chanser, men även djurgården fick till en del chanser som jag tycker kändes något vassare. Dock såg Örebros försvar bättre ut än på länge där man agerade med ett lugn som det var länge sedan vi såg. Tyvärr var det för många individuella misstag för Örebro som när Friday kommer fri i den 21 minuten men snubblar på sina egna fötter och så var den chansen borta. I den 45 minuten kunde dock Djurgården ta ledningen genom Emmanuel Banda. Halvleken slutade 1-0 till Djurgården.

Det var ett Djurgården som utstrålade ett betydligt större lugn som kom ut till den andra halvleken och Örebro fick det ganska motigt utan några direkta chanser. Den sista kvarten fick dock hemmalaget till ett visst tryck där man skapade några chanser men man lyckades inte med att få till några riktigt vassa chanser.

Detta kan mycket väl ha varit spiken kistan för Örebro i allsvenskan och nu måste resultaten gå rätt för att det skall finnas en chans till kval. Förutsättningarna är att Halmstad, Degerfors samt Mjällby måste förlora sina matcher imorgon annars är det adjö till allsvenskan. Annars tycker jag att Örebro idag hade ett spel som de behövt från början av säsongen för att inte hamna där man är nu.

Nästa match spelar Örebro SK på Söndag den 7 November borta mot Hammarby.