Örebro SK förlorade derbyt mot Degerfors IF

By on 18 maj, 2021

Örebro SK åkte under tisdagen över Kilsbergen för att i säsongens första derby ta sig an Degerfors IF i den sjunde omgången av Allsvenskan 2021.

Senast de båda lagen möttes i allsvenskan var 1997. Båda lagen hade visat bra form inför matchen där Örebro vinnit sina två senaste matcher medan Degerfors van hemma mot Djurgården och senast spelade oavgjort mot Norrköping så det var bäddat för en hård match..

Det var Degerfors som började den första halvleken bäst och skapade ett bra tryck mot Örebros mål och i den 19 minuten kunde Victor Edvardsen slå in 1-0 för Degerfors. Degerfors fortsatte efter målet med sin press och fortsatte att styra spelet. Efter 29 minuter var det dags igen för Victor Edvardsen som satte sitt andra mål i matchen och 2-0 för Degerfors. Efter det andra målet så lyfte Örebro upp sitt spel lite och började att få till anfall värda namnet samt några farliga avslut signerade Benjamin Hjertstrand. Men det blev inga fler mål och halvleken slutade 2-0 till Degerfors.

Örebro kom ut betydligt bättre i den andra halvleken med mer energi i spelet och här man skapade man en del chanser, men Degerfors hade inte slagit av utan de fortsatte komma upp i farliga anfall. I den 76 minuten var det dock dags för hattrick när Victor Edvardsen satte sitt och matchens tredje mål 3-0 till Degerfors. Örebro tryckte på efter målet men det blev aldrig riktigt farligt så Degerfors vann med 3-0.

Detta var ingen bra match från Örebros sida och då tänker jag speciellt på den första halvleken då det saknades energi och engagemang, i den andra halvleken kommer man ut och spelar betydligt bättre med mer energi men Degerfors fortsatte att spela starkt och deras omställningsspel fungerade mycket bra där Victor Edvardsen var matchens stora hjälte med sitt hettrick.

Nu måste Örebro ta sig en ordentlig funderare på hur man skall få igång spelet och framför allt höja bolltempot som har varit på tok för lågt.

Nästa match spelar Örebro SK på måndag den 24 Maj hemma mot Malmö FF. Degerfors IF spelar sin nästa match på söndag den 23 Maj borta mot Halmstads BK.

Matchen slutade Degerfors IF 3-0 Örebro SK