Örebro SK förlorade mot IFK Norrköping

By on 19 september, 2021

Örebro SK åkte under söndagen till Norrköping för att i den 20 omgången av allsvenskan 2021 ta sig an IFK Norrköping.

Örebro som var piskade att börja ta poäng för att ta sig ur den absoluta bottenstriden. Norrköping å andra sidan behövde poäng för att inte halka för långt bakom top trion.

Örebro började den första halvleken ganska bra och Norrköping fick inte den pressen mot Örebros mål som jag fruktat. Örebro hade några riktigt bra chanser men Oscar Jansson i norrköpingsmålet gjorde några kvalificerade räddningar. I den 27 minuten fick Norrköping en kontring och på ett inlägg fick Benjamin Hjertstrand foten på bollen och stötte in den i eget mål 1-0 till Norrköping och självmål. Efter målet jobbade Örebro för en kvittering men lyckades inte få bollen i mål. Halvleken slutade 1-0 till Norrköping.

Även i den andra halvleken kom Örebro ut bra och skapade ett flertal chanser, men marginalerna var inte på bortalagets sida. Norrköping spelade precis som i första halvlek på omställningar och i den 60 minten kunde man sätta 2-0 efter en frispark. Örebro fortsatte jaga reducering och hade i den 70 minuten bollen i Norrköpings mål efter en hörna men det blev bortdömt for offside. Det kändes som om Örebro kom närmare och närmare en reducering men i den 86 minuten kunde Norrköping sätta 3-0 på en hörna efter att Kevin Wright tappat bollen över kortlinjen. Även om Örebro fortsatte försöka så lyckades man inte göra mål så matchen slutade 3-0 till Norrköping.

Trots resultatet kan jag inte säga att Örebro gjorde en dålig match, man spelade stundtals riktigt bra men man har förtvivlat svårt att göra mål och nu börjar man ligga riktigt pyrt till, särskiljt som Östersund vann mot Elfsborg så nu väntar en otroligt viktig match på onsdag.

Nästa match spelar Örebro HK på Onsdag den 22 September hemma mot Östersunds FK.

Matchen slutade IFK Norrköping 3-0 Örebro SK