Örebro SK tappade ledningen mot Landskrona BoIS

By on 29 oktober, 2022

Örebro som inför dagens match låg på en 12 plats i tabellen och över kvalsträcket men på samma poäng som J-södra vilka innehade en av kvalplatsen ned mot division ett så här gällde det att ta poäng då man mötte Landskrona Bios i den näst sista matchen för säsongen. I säsongens sista match ställs man mot just J-Södra.

Den första halvleken var spelmässigt relativt jämn där Landskrona hade det mesta av bollinnehavet medans Örebro presterade ett bra försvarsspel. I den 12 minuten hade Landskrona en jätte chans men bollen tog i utsidan av stolpen. Örebro spelade mycket på omställning och i den 23 minuten fick David Seger chansen en bra bit utan för offensivt straffområde, han klippte till och bollen satt i högra krysset 1-0 till Örebro och Segers första mål i Superettan. Matchen fortsatte i ungefär samma stil där Örebro försvarade sig mycket, men i den 30 minuten slarvade Landskrona försvaret Jiloan Hamad kunde snappa åt sig bollen och David seger kunde sätta 2-0 efter ännu ett skott utanför straffområdet. Halvleken slutade 2-0 till Örebro.

Örebro började den andra halvleken bra och skapade fem bra chanser de två första minutrarna, efter den initiala urladdningen fortsatte spelet liknande det i den första halvleken. Landskrona tog sedan över matchen mer och mer, och i den 74 minuten kunde Landskrona kvittera 2-2. Efter målet kändes det som att Örebro var lite chockat och Landskrona pressade på, men Örebro hämtade sig och fick till några chanser. Sedan böljade spelet fram och åter när lagen bytte chanser, men det blev inga fler mål och matchen slutade 2-2.

Örebro sätter sig ännu en gång i ett riktigt dåligt läge, visserligen har man fortfarande i egna händer men beroende på J-Södras match imorgon så kan det vara så att man måste vinna den matchen. Jag tycker dock att det är besvärande att man denna gång gör en bra första halvlek och gick dessutom till pausvila med en två måls ledning, men sen var det som om luften gick ur när man missade sina chanser i början på andra halvlek. Nu blir det som sagt onödigt spännande och negativt kval ger jag 50% som det ser ut just nu.

Nästa match spelar Örebro SK på lördag den 5 november borta mot J-Södra.

Matchfakta:  Örebro SK vs Landskrona BoIS

• 23 minuten Mål Örebro, David Seger 1-0.
  • 30 minuten Mål Örebro, David Seger 2-0.
  • 55 minuten Byte Landskrona, In Robin Dzabic Ut Melker Heier.
  • 55 minuten Byte Landskrona, In Jesper Strid Ut Alexander Tkacz.
  • 52 minuten Mål Landskrona, Ousmane Diawara 2-1.
  • 64 minuten Byte Landskrona, In Albin Linnér Ut Erik Hedenquist.
  • 73 minuten Byte Örebro, In Jake Larsson Ut Noel Milleskog.
  • 74 minuten Mål Landskrona, Robin Dzabic 2-2.
  • 78 minuten Byte Örebro, In Elias Barsoum Ut Jiloan Hamad.
  • 78 minuten Byte Örebro, In Daniel Gustavsson Ut Daniel Björnquist.
  • 88 minuten Byte Landskrona, In Emil Lindman Ut Filip Ottosson.