Örebro SK tog efterlängtad vinst mot Östersund

By on 22 september, 2021
Arkivbild

Under onsdagskvällen tog Örebro SK emot Östersunds FK för den 20 omgången av allsvenskan 2021.

För Örebro var detta en ödesmatch om man skulle hålla sig borta från sista platsen och för att få tillbaks någon form av segervittring då laget inte vunnit sedan augusti. Östersund som senast slog Elfsborg och nu kände möjligheten att lyfta sig från den absoluta botten.

Örebro började mycket bra de första tjugo minutrarna och skapade flera chanser men man lyckades ändå inte sätta dit bollen, sen kom Östersund bättre in i matchen och fick till några chanser men det var fortfarande Örebro som hade det större bollinnehavet men man lyckades som vanligt inte få bollen i motståndarnas mål. Halvleken slutade 0-0.

Örebro fortsatte att styra spelet men utan några riktigt vassa chanser men å andra sida presterade inte Östersund några heller. I den 79 minuten gjorde Örebro en serie byten där man bland annat bytte in Nordin Gerzic och det var just Gerzic som i den 84 minuten kunde bryta Örebros måltorka och ge Örebro ledningen med 1-0. Östersund satsade nu framåt för en kvittering men i den 96 minuten kunde Örebro göra 2-0 genom Martin Broberg. Matchen slutade 2-0 till Örebro.

Detta var en skön vinst, den första på sex matcher och äntligen en ljusglimt i måltorkan, men detta var mot tabelljumbon och nu gäller det att ta tillvara på detta och se till att men kan fortsätta göra mål.

Nästa match spelat Örebro SK på lördag den 25 September borta mot Malmö FF.

Matchen slutade Örebro SK 2-0 Östersunds FK