Örebro SK vände och vann mot Skövde AIK

By on 17 september, 2023
Arkivbild

Under söndagen tog Örebro SK emot Skövde AIK hemma på Behrn Arena för den 22 omgången av Superettan 2023.

Örebro som vann sin senaste match hade dessutom fått tillbaks den viktiga backen Nasiru Moro. Skövde återfanns inför matchen 16 och sista plats, man hade också förlorat sina två senaste matcher.

Örebro började första halvlek bra med press mot Skövde mål, men det blev snabbt klart att det inte stod helt rätt till i hemmalagets försvar där det blev rörigt så fort Skövde visade sig. I den elfte minuten tog också Skövde ledningen 0-1. Efter målet fick bortalaget lite mer självförtroende och lyfte sitt spel något, Örebros försvarsspel visade dock fortfarande mer att önska och i den 16 minuten kunde Skövde utöka sin ledning till 0-2. Nu började dock hemmalagets försvarsspel se bättre ut och i den 26 minuten kunde Örebro också reducera efter bra spel genom Kewin Walker 1-2. Men Skövde var inte klara och i den 29 minuten kunde de sätta 1-3 i Örebros nätmaskor. Första halvleken slutade 3-1 till Skövde.

I den andra halvleken tog Örebro över spelet och i den 48 minuten kunde Samuel Kroon reducera 2-3. Sedan var det Örebro som styrde spelet och i den 53 minuten tog Jake Larsson en frispark ett par meter utanför Skövdes straffområde vilken han satte direkt i bortre krysset och kvittering till 3-3. Hemmalaget släppte inte av på trycket och i  den 72 minuten damp en runt studsande boll ned hos David Seger som kunde lobba den över målvakten och ledning till Örebro med 4-3. Skövde försökte sedan forcera men det var en för brant uppförsbacke och när Örebro i den 95 minuten fick en straff som Kalle Holmberg kallt slog i mål så fastställdes slutresultatet till 5-3.

Det såg riktigt bekymmersamt ut för Örebro i den första halvleken även om man började få lite rätsida på försvarsspelet mot slutet, men i den andra halvleken dominerade man totalt. Så klart visar det på styrka när man kan resa sig efter 1-3 i halvtid och sedan hamra in fyra mål, nu var detta mot seriens sämsta lag men det gäller att vinna de matcherna annars är det kört. Skönt att se Moro tillbaks på plan igen men jag undrar om oron i försvaret berodde på omställningen att ha honom tillbaks. Nu huserar Örebro på en åttonde plats i tabellen med bara ett lag under som har färre matcher spelade så nu gäller det att sikta uppåt och det är bara fyra poäng upp till en femteplats.

Nästa match spelar Örebro SK den 22 september nu på fredag borta mot IK Brage.

Matchfakta Örebro SK vs Skövde AIK

• 11 Minuten Mål Skövde, Hugo Lars-Erik Engström 0-1.
  • 16 Minuten Mål Skövde, Hugo Lars-Erik Engström 0-2.
  • 26 Minuten Mål Örebro, Kevin Walker 1-2.
  • 29 Minuten Mål Skövde, Filip Anders Wilhelm Schyberg 1-3.
  • 48 Minuten Mål Örebro, Samuel Kroon 2-3.
  • 53 Minuten Mål Örebro, Jake Larsson 3-3.
  • 72 Minuten Mål Örebro, David Seger 4-3.
  • 95 Minuten Mål Örebro, Kalle Holmberg 5-3 på straff.