Örebro SK vann hemmapremiären

By on 12 april, 2022

Under tisdagen var det dags för hemmapremiär på Behrn Arena när Örebro SK tog emot J-Södra IF i den andra omgången av Superettan 2022.

Efter en minst sagt turbulent vecka där Örebro sparkat sin tränare och återinsatt Axel Kjell så tog man sig an ett J-Södra som förra säsongen inte gjorde någon särskiljt bra säsong i alla fall set från hur de presterat tidigare år. Bortalaget förlorade dessutom senast borta mot Eskilstuna.

Det var Jönköping som var det starkare laget i första halvleken och lyckades i den 21 minuten ta ledningen genom Peter Gwargis. Örebro var dock inte ofarliga och Yasin hade några bra chanser varav en riktigt farlig. Peter Gwargis var dock farlig varje gång han kom in i Örebros straffområde så hemmalaget fick vara nöjde med att det bara stod 1-0 till Jönköping när halvtidssignalen ljöd.

Örebro började den andra halvleken betydligt mycket bättre än den första och kom in i matchen med längre anfall på Jönköpings planhalva, samtidigt som Jönköpings anfall blev kortare och mindre farliga. Det nya spelet bar frukt i den 64 minuten då Jake Larsson kunde kvittera. Efter målet fortsatte Örebro att pressa Jönköping och i den 80 minuten rev Sebastian Crona ned Milleskog i straffområdet och Örebro fick straff och Jönköpingspelaren rött kort. Jiloan Hamad tog hand om straffen och så var Örebro i ledningen. Nu var det bara Örebro som gällde och man hade flera möjligheter att punktera matchen, men det skulle dröja till den 98 minuten innan hemmalaget kunde sätta 3-1 genom Noel Milleskog. 3-1 blev också slutresultatet i matchen.

Den första halvleken var det ett tok stressat Örebro som gjorde många misstag och som inte vågade kliva fram och följden av detta blev det också ett mål i baken. När man sen kom ut i den andra halvleken så var det ett helt annat Örebro som kom ut och började sätta en hög press på vilket tog Jönköping lite på sängen. När sedan Jake Larsson kvitterade så lyfte hemmalaget ytterligare. Både straffen och det röda kortet är sedan ett resultat av den höga och hårda press man satte Jönköping under, Jiloan Hamad satte sedan en kall straff. Efter det röda kortet blev det större ytor och Örebro hade massor av chanser att punktera matchen men det dröjde till sista förlängningsminuten innan Noel Milleskog kunde sätta sitt första seniormål för ÖSK. En bra match för Örebro på det hela taget men nu får man hoppas att laget vågar ligga på på det sätt som man gjorde under andra halvleken idag.

Nästa match spelar Örebro SK på måndag den 18 april då man möter IF Norrby borta.