Örebro Volley gjorde jobbet mot Sollentuna

Av på 7 mars, 2018
Arkivbild.

Under onsdagskvällen tog Örebro Volley emot Sollentuna Volley hemma i idrottshuset, detta var den näst sista matchen för Örebro i grundomgången av volleybollens elitserie för damer.

Örebro var inför matchen redan klara för slutspel men satsar nu på att ta chansen till en andraplats i grundserien och möjligheten att få välja motståndare i semifinalen.

Detta var en match Örebro borde vinna men man vet ju aldrig med sådana matcher om det kommer ett bakslag.

I första sett tog Örebro en betryggande ledning men slarvade i mitten på setet och gav Sollentuna några gratis poäng, man tog sig dock samman och vann tillslut setet med 25 – 15. Dock var tio av Sollentunas poäng i detta set Örebro missar.

Andra set bjöd på ett bättre spel från båda lagen och även om siffrorna blev mer ojämna så bestod Sollentunas poängskörd av en större del egenproducerade poäng, setet slutade 25 – 12 till Örebro.

I tredje set så satsade Sollentuna allt på att få till ett fjärde set och gjorde här ett bra jobb och kapade här åt sig flest poäng av alla set, men Örebro var för starka och setet slutade 25 – 18.

Örebro vann matchen med 3 – 0 i set och fortsätter nu jakten på andraplatsen i säsongens sista match i grundserien som går mot ärkerivalen Lindesberg nu på söndag den 11/3 klockan 14:30.

Detta resultat var inte annat än väntat och Örebro måste fortsätta att jobba på att hålla fokus även i matcher där man har en betryggande ledning, men idag gjorde man jobbet och vann betryggande.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Volleyboll | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in