Örebro Volley vann årets första match mot Svedala Volley

Av på 6 januari, 2018

I omstarten av Elitserien så tog Örebro Volley emot Svedala Volley, och det var dags för hemmalaget ett hitta en jämn hög nivå. Det blev inte någon riktig match egentligen då det såg ut som om att gästerna inte riktigt hade smält julmaten, det var lågt tempo och det uppstod inte någon bollduell under hela matchen.

Det händer saker i Örebro Volley, inför omstarten så lämnade Sara Cavretti truppen efter att ha valt att studera kommande termin i Stockholm. Frida Lund bryter säsongen för att göra en långresa till Asien, något som hon hade aviserat till klubben innan säsongsstart. In i truppen kliver Sofie Sjöberg som valde att spela för Örebro efter att ha studerat på Island och varvat det med spel i Isländska ligan, laget kommer inom kort att komplettera med ytterligare två spelare.

Första set slutade 25-16 till Örebro efter ganska lojt spel där det såg ut som om att bägge lagen försökte skaka av sig uppehållet, det var en månad sen som hemmalaget spelade. Andra set slutade 25-11, ett set som Örebro dansade hem rent ut sagt, de poäng som Svedala fick var bjudningar från hemmalaget. Tredje set blev lite mer spännande där bägge lagen följdes åt fram till 15-15, sen tog Örebro tag i det hela, skärpte sig en aning och kunde ta hem setet med 25-22.

Örebro Volley vann matchen i tre raka set, nu väntar Degerfors borta onsdag 10 januari.

Anders Olofsson, Sport | Volleyboll
Örebronyheter

 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in