OS-lag vässar formen i Danderyd

Av på 19 september, 2013

Helgen 20-22 september spelas den internationella Curlingtävlingen Stockholm Ladies Curling Cup i Danderydshallen. I startfältet finns flera lag av toppklass som antingen redan är klara eller finns med bland de lag som under hösten kommer försöka kvalificera sig till OS i Sotji 2014, där SLCC därför blir en bra värdemätare.

Tävlingen innebär också premiär för curling i Viasats onlinesatsning på direktsänd sport och för Viasats kommentatorspar i Sotji, Vincent Stenberg och Anette Norberg.

– Det känns fantastiskt kul och inspirerande att få göra det här tillsammans med Vincent, inte minst då han är en elitspelare, säger Norberg till Viasatsport.

16 lag från 6 länder gör upp om titeln och 200.000 i prispengar, en ansenlig summa i dessa sammanhang vilket gör att tävlingen kommer rankas högt bland övriga World Curling Tour tävlingar.

Sveriges Team AllTele med skip Margaretha Sigfridsson, som redan är OS-klara, finns självklart med i startfältet och får räknas som en av storfavoriterna tillsammans med Sidorova från Ryssland och Tirinzoni från Schweiz.

Övriga svenska lag är förra årets vinnare Team Ahlmarks och de båda lovande lagen Team McManus, Team Panthera och Team Rilea.

– Det är så viktigt att vi har en damtävling av denna klass i Sverige så att våra bästa lag inte behöver ligga på träningsläger i Kanada hela hösten, säger Peja Lindholm, Sveriges förbundskapten.

Danderyds Curlinghall ligger vid Danderyds Gymnasium. Man kan åka buss till hallen från närliggande Mörby Centrum T-banestation, och det finns gott om parkeringsplatser. Fritt inträde. Spelet pågår fredag och lördag kl 9-20 och söndag 9-15 där finalpasset börjar söndag kl 13.00.

För utförligt spelschema och liveresultat, besök slcc.se

LIVESÄNDNINGAR på viasatsport.se
Curlingsändningarna är exklusiva för viasatsport.se och kan ses utan kostnad. Det enda som krävs för att se dem är en internetuppkopplad dator, mobil eller surfplatta.

Sändningstider Stockholm Ladies Curling Cup

Fredag 20 september
08.50, viasatsport.se: Omgång 1
12.55, viasatsport.se: Omgång 2
16.55, viasatsport.se: Omgång 3

Lördag 21 september
12.50, viasatsport.se: Omgång 5
16.55, viasatsport.se: Omgång 6

Söndag 22 september
08.50, viasatsport.se: Omgång 7
12.50, viasatsport.se: Omgång 8 final

Kommentatorer: Vincent Stenberg och Anette Norberg.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in