ÖSK Bandy föll i måstematchen

By on 28 november, 2021

Bottenmöte i Elitserien Bandy och det var  ÖSK Bandy med en stigande form och två poäng de två senaste matcherna, som under söndagen ställdes mot IFK Rättvik som innan match hade med noll inspelade poäng var parkerade på sista plats. Det blev en kamp där Rättvik stod starkast emot ett Örebro som inte kunde hantera att vara det drivande laget, noll poäng och fortsatt ingen vinst i Elitserien Bandy.

ÖSK Bandy spelade ett organisatoriskt spel under den första halvleken, ganska initiativfattigt utan att komma till några direkta farligheter. Istället var det Rättvik som med en viss avsaknad av samlat spel hade en ledning med två mål efter första halvlek, det spelet som hemmalaget visade upp liknade det spel som Örebro hade visat upp i de två matcherna innan den här, som hade genererat poäng.

Inledningsvis i den andra perioden fortsatte med sitt icke produktiva spel med många passningar inom laget utan att komma fram i banan, det gjorde att Rättvik efter bara tre spelade minuter kunde utöka till en tremålsledning. Med 30 minuter kvar av matchen vaknade Örebro till liv och visade upp det spel som hade lett fram till poäng, man kom fram till många bra chanser men man möttes av ett panikförsvar från hemmalagets defensiv som höll stången och vinsten gick till Rättvik.

Örebro kom inte närmare än två mål fram till kvittering, i den här matchen med två ansikten var det Örebro som var förlorarna. Att sitta i förarsätet och vara drivande i spelet såg inte ut att passa gästerna, inledningsvis visade man upp ett myspysspel där man lät bollen gå mellan spelarna utan att att komma fram till avslut. Mycket bollinnehav, men det är inget man vinner matcher på och när man väl kommer igång med tre mål i baken är det försent. Man kan säga att det här var en måstematch för ÖSK då man rent initialt ska vinna, hade man från start visat upp det spel man hade under sista 30 minutrarna hade två poäng hamnat hos Örebro.

Att till tabellen är Örebro fortsatt på näst sista plats framför Rättvik, där är man på grund av mindre antal insläppta mål.

Tisdag 30 November är det dags för Örebro igen, då tar men emot Broberg/Söderhamn i Behrn Arena i den tionde omgången.


IFK Rättvik vs Örebro SK Bandy

Första halvlek:

32a minuten mål Rättvik 1-0

47e minuten mål Rättvik 2-0

Andra halvlek:

48e minuten mål Rättvik 3-0

64 minuten timeout Rättvik

80e minuten mål Örebro 3-1

81 minuten timeout Örebro

88e minuten mål Rättvik 4-1

90e minuten mål Örebro 4-2

94 minuten mål Örebro 4-3

Anders Olofsson,  Sport | Bandy
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login