ÖSK Bandy föll tungt i jumbofinalen

Av på 20 december, 2021

Örebro SK Bandy tog sig till huvudstaden för en uppskjuten match mot IK Tellus under måndagskvällen, den 15 omgången i Elitserien Bandy där framgångarna inte riktigt har haglat för Örebro. IK Tellus låg sist och ÖSK precis över. Efter kvällens match såg det inte direkt ljusare ut, ÖSK Bandy föll tungt i jumbofinalen och ligger nu sist i tabellen.

Det var Örebro som överraskande tog ledningen redan i den andra minuten, där och då kändes det som att nu så var det på gång. En känsla som inte höll i sig speciellt länge då Tellus kunde kvittera i den sjunde minuten på hörna, hemmalagets andra mål kom även det på en fast situation. Spelet böljade fram och tillbaka där det bjöds på en hel del soloräder från Örebros sida, utflykter som Tellus klarade av även om gästerna var nära. Tajt, tufft där det togs och gav mellan lagen, när första halvlek blåstes av var oavgjort efter att Örebro hade kvitterat på straff.

Den andra halvleken fortsatte i samma stil som den första, med den skillnaden att det successivt blev mer och mer hetsigt, precis som det ska i måstematch. Det var Tellus som var det laget som var det vassaste laget där man kunde göra hela tre mål under sista delen, Örebro var nära men saknade skärpan när det kom till kritan.

Det här var en måstematch när man mötte laget ovanför i tabellen IK Tellus, Tellus hade samma poäng men bättre målskillnad därav nästjumbo. Örebro hade under de 14 första spelade omgångarna fått med sig två poäng, det har man gjort i matcher där man egentligen inte hade några självklara poäng att hämta. Det hade man gjort efter att ha höjt spelkvalitén över tid, matcherna efter dem har man bjudit på varierande resultat men det har hela tiden funnits något där som var positivt.

Kvällens match mot IK Tellus var mer eller mindre avgörande, vinst här och man hade tagit ett steg närmare säker plats. Visst det är 15 matcher kvar och 30 poäng att spela om, men ska man fortsätta att spela på det här sättet är det tack och godnatt. Vinner man inte laget som ligger sist i tabellen, ja då är man på botten. Därifrån finns det bara en väg, det är uppåt. Förhoppningsvis gör man inte en ÖSK Fotboll och rycker upp sig, som sagt var så finns det där och nu gäller det att plocka fram det spelet.

26 December Annandagen 2021 tar man emot IFK Rättvik i Behrn Arena i den 16 omgången, ett Rättvik man hittar tredje sist även den här är mer eller mindre en do or die match.


IK Tellus vs Örebro SK Bandy

Första halvlek:

  • 02 minuten mål Örebro 0-1
  • 07 minuten mål Tellus 1-1
  • 33 minuten straff Tellus, mål 2-1
  • 38 minuten straff Örebro, mål 2-2

Andra halvlek:

  • 66 minuten mål Tellus 3-2
  • 79 minuten mål Tellus 4-2
  • 92 minuten mål Tellus 5-2

Anders Olofsson,  Sport | Bandy
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in