ÖSK Bandy stod upp bra borta mot AIK

By on 3 december, 2021

Örebro SK Bandy var så så nära i förra matchen hemma mot Broberg, men orken tog slut. I kvällens match mot AIK var Örebro med stundtals där man föll med huvudet högt, det är skillnad på förlust och förlust.

Örebro började första halvlek på ett mycket bra sätt, man tog hand om det defensiva och tryckte tillbaka ett bollförande AIK utan att släppa till något. Det var även Örebro som tog ledningen, ett mål som kom genom en kontring. Något som inte överraskade då det var hemmalaget som förde spelet till stora delar, AIK jobbade oförtrutet vidare och gnuggade sig in i matchen. Med ca 30 spelade minuter såg man tydligt att gästernas spel började gå i slowmotion och AIK ökade tempot, något som gjorde att det var AIK som gick in i pausvilan i en tvåmålsledning.

Spelet i den andra halvleken speglade första halvlekens avslutande spel från Örebros sida, AIK hade mest boll och trots gästernas ganska bleka insats kunde man inte dra ifrån målmässigt. Andra halvlek slutade oavgjort, ett resultat som var rättvist.

Bandy är ett spel över långa 90 minuter, då gäller det att både hålla bollen inom laget och ha tålamod. Sett till den här matchen spelade Örebro långa stunder att för rakt spel där man gav sig in i mitten för att gå på mål, där möttes man av en svart mur av AIK-spelare. När man istället vårdade boll, spelade runt och byggde upp sitt anfall såg det mycket bättre ut. Efter en timeout för Örebro med ca 30 minuter kvar kunde man efter ett par inledande minuter visa upp just det spelet och då var hemmalaget en aning tillbakatryckta, fint spel från gästerna och med sex minuter kvar kunde Örebro reducera till 2-4, närmare än så kom man tyvärr inte.

Nu är en vinst mot AIK mer grädde på moset än något man ska förvänta sig, sett ur den synvinkeln gjorde Örebro en stark insats med ett varierat spel där man inte hamnade allt för långt efter i målprotokollet och det här är något man ska med sig mot kommande motståndare.

Nu väntar det faktiskt några dagars matchuppehåll för Örebro, i den tolfte omgången Tisdag 7 December 2021 möter man IK Tellus på bortaplan. IK Tellus ligger på en 14 plats med samma poäng som Örebro, en gyllene chans för ÖSK att ta med sig poäng om nu väljer att gå in för att vinna så att man inte börjar som man gjorde borta mot IFK Rättvik.