Petra Marklund till Under Bar Himmel

Av på 25 juli, 2021
Arkivbild

Lördagen den 31 Juli kommer Petra Marklund till Under Bar Himmel på Spelgården i Wadköping.

Under Bar Himmel presenterar unika artister på Örebros mysigaste utomhusscen.

Petra Marklund

Under 2020 har Petra Marklund släppt en rad singlar, en EP och ett album är på väg. I oktober kom ”Maneter” som hon beskriver så här:

Idén till låten ”Maneter” kom när jag läst en artikel om just Maneter. Det både fascinerade och skrämde mig att dom, som det stod, ”saknar hjärta och hjärna och håller på att ta över världens alla hav”. Det blev så symboliskt”.

Det har gått ett decennium sedan Petra Marklund var med i den första omgången av Så Mycket Bättre. Tolkningarna av Petters ”Mikrofonkåt” och Eldkvarns ”Kärlekens tunga” banade väg för en karriär på svenska och idag är hon en av Sveriges mest folkkära artister, synnerligen förankrad i det inhemska medvetandet och i den svenska folksjälen.

Karriären började tidigt 00-tal under namnet ”September” och då främst utanför Sverige när ”La La La (Never Give It Up)”, ”Satellites”, ”Cry For You” och ”Can’t Get Over” blev stora internationella dansgolvshits. I Sverige prisades hon med en Grammis för ”Årets Dans” 2005 (”In Orbit”).

Förutom egna släpp har hon skrivit Grammisvinnande musik till Zara Larsson (”Only You”), sjungit för Sting på Polarpriset, skrivit musik till till Lucas Moodyssons HBO-serie ”Gösta” och specialskrivit musik till Benke Rydmans dansföreställning ”Stop. Play. Rewind.”. Bland mycket annat.

» Mer information här «

Kultur | Lokalt
Örebronyheter

Källa: Under Bar Himmel

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in