Pizzan är den populäraste schlagermaten

By on 13 maj, 2023
Bild: Wolt

I kväll vankas det final i Eurovision Song Contest och många kommer fylla sina TV-bord med allsköns snacks och drycker för att skapa en perfekt kväll i schlagerns tecken, handelsplattformen Wolt ser rejäla ökningar i antalet beställningar när det ska tävlas i schlager.

Under semifinalen av Melodifestivalen 11 mars ökade beställningarna av pizzor med 253 procent.

Förutom en vinst för Sverige i morgondagens Eurovision-final är det många pusselbitar som ska falla på plats för att skapa den perfekta schlagerkvällen. En väl avvägd balans mellan chips och godis eller varför inte en snacksbuffé med enbart frukt?

För att kunna fokusera på viktiga saker såsom egna soff-omröstningar på de bästa bidragen väljer många av Wolts kunder att beställa hem såväl mat som andra livsmedel under schlagerkvällar. Wolt har dragit ut beställningsdata från hela Sverige avseende Melodifestival-kvällar där det framgår en tydlig ökning i antalet beställningar för i år jämfört med i fjol.

Under samtliga av Melodifestivalens deltävlingar har Wolts beställningar ökat med mellan 29 procent (deltävling 3) och 47 procent (deltävling 4) jämfört med deltävlingskvällarna 2022. Under den självaste schlagerfinalen den 11 mars ökade Wolts beställningar med 124 procent jämfört med 2022.

Wolt har tittat närmare på vilka kategorier av maträtter som har ökat mest under dessa tillfällen, och nästan alla kategorier ökar under årets deltävlingar jämfört med i fjol. Men den mest tydliga förändringen hittar man under finalen i Melodifestivalen. Där har kategorin “pizza” ökat med hela 253 procent jämfört med finalen 2022.

De mest ökande matkategorierna – topp 5

  1. Pizza – 253 procent
  2. Japanskt – 244 procent
  3. Grillmat – 229 procent
  4. Hamburgare – 204 procent
  5. Veganskt – 200 procent

Johan Grönvall är VD på Wolt och säger:

– Denna ökning beror antagligen på att schlager attraherar en stor målgrupp och man vill prioritera tid med familj och vänner framför TV:n, snarare än att laga en stor middag eller vara den som ska ta ansvar för att köpa snacks, frukt osv. som alla gillar. Med Wolt levereras allt inom 30 minuter vilket kan underlätta för planeringen av en typisk schlagerkväll, där alla själva väljer vad de vill äta och snacksa på.

Nöje | Sverige
Örebronyheter

Källa: Wolt

You must be logged in to post a comment Login