Plushögskolan startar 18 nya utbildningar

Av på 22 januari, 2015

Idag kom beskedet från Myndigheten för Yrkeshögskolan som alla yrkeshögskolor i landet har väntat på. Glädjande nog fick Plushögskolan beviljat hela 18 nya, spännande YH-utbildningar inom flera olika områden.

Höstterminen 2015 kommer Plushögskolan att erbjuda YH-utbildningar inom en rad olika utbildningsområden. Yrkeshögskoleutbildningar är formade efter arbetsmarknadens behov och just anställningsbehovet är en viktig faktor när Myndigheten för Yrkeshögskolan beviljar utbildningar. Trenden i år tycks vara att arbetsmarknaden eftersöker kompetens inom flera vitt skilda branscher, något som syns tydligt i Plushögskolans utbildningsutbud.

– Som en av landets största yrkeshögskolor är vi mycket nöjda med beskedet, dels över att vi fick så många utbildningar beviljade och dels över att vi får möjlighet att bidra till att täcka kompetensbehovet i flera olika branscher, säger Pernilla Hörwing, tillträdande Verksamhetschef på Plushögskolan.

44 utbildningar med fokus på framtiden
Några av de utbildningar som Plushögskolan fick beviljade var Steriltekniker, Geodetisk mätningstekniker, Småskalig livsmedelsförädlare och Kvalitetssäkrare och testare inom IT.

– Med vårt varierande utbildningsutbud kommer vi att kunna erbjuda något för alla. Våra utbildningar är mycket nischade, något som blir allt med eftertraktat på arbetsmarknaden, fortsätter Pernilla Hörwing.

Sammanlagt kommer Plushögskolan att starta hela 44 utbildningar och 34 unika utbildningskoncept höstterminen 2015.

Om Plushögskolan
Plushögskolan bedriver yrkeshögskoleutbildningar inom de tre varumärkena Affärshögskolan, Teknikhögskolan och Vårdyrkeshögskolan. Vi är idag en av Sveriges största yrkeshögskolor. Våra YH-utbildningar varvar teori med praktik och syftet är att de studerande ska få relevanta arbetsuppgifter att ta med sig in i arbetslivet.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in