”PMS Party” – Maja Francis tillbaka med ny singel

Av på 21 maj, 2021

En av våra mest spännande röster och bäst bevarade hemlighet, artisten Maja Francis, är aktuell med nya singel ”PMS Party”. Detta är den fjärde singeln från hennes kommande album ”A Pink Soft Mess” som släpps under hösten 2021.

Maja Francis debuterade på RMV Grammofon förra sommaren med en egen version av Kate Bush’s ”This Womans Work”. I höstas kom uppföljaren ”Anxious Angel” som fick stor uppmärksamhet genom Netflixserien ”Kärlek & Anarki” och i januari i år släpptes låten ”Tiny Tornados”. Detta är de första smakprov vi fått från Maja Francis efter att ha tagit ett steg tillbaka från musikskapandet under några år.

Maja Francis beskrivs ofta som en ”emo Dolly Parton”. Hennes känsla och sound är säreget, känslosamt och personligt och resultatet av en mängd starka inspirationskällor, erfarenheter och samarbeten.

Den kommande singeln är hämtad från ”A Pink Soft Mess” som är Maja Francis debutalbum med beräknad release under hösten 2021.

Albumet är inspelat och producerat av Johannes Runemark och David Wikberg tillsammans med Maja Francis. På albumet återfinns tillsammans med ”PMS Party” de tidigare släppta singlarna, samt ett än så länge osläppt samarbete med Johanna och Klara Söderberg från First Aid Kit.

” … På mitt PMS party dansar jag emo line-dance i trasiga stayups med ett glas vin i ena handen och rosa blend i andra, lägger tarot kort, klipper luggen för kort och lyssnar på ballader på repeat hela kvällen. Ingen är bjuden men alla är välkomna att lyssna på min nya låt 💗 ” – Välkommen, Maja Francis.

Videon till ”PMS Party” är inspelad av Milkdrop Studios och släpps den 26 maj.

Kultur
Örebronyheter

Källa: PR&BEYOND

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in