Premiär för dansföreställning på Vinterspår i Frövifors Pappersbruksmuseum

By on 16 februari, 2022
Foto: Åsa Pitkänen

Under Vinterspår 5-6 mars är det premiär för dansföreställningen ”Jaguaren” med Ellinor Ljungkvist och Ida Hellsten på Frövifors Pappersbruksmuseum. Föreställningen visas i maskinhallen lördag kl 14.00 och söndag kl 14.00 med fri entré.

Dansföreställningen ”Jaguaren” är baserad på den välkända barnboken med samma namn av Ulf Stark och Anna Höglund. I föreställningen möter vi den lille pojken Elmer som förvandlas till en modig jaguar när han ska sova. Han drömmer sig bort och ger sig ut på äventyr i staden. Där träffar han en farlig hund, elaka människor som tycker om päls och en snäll katt som heter Ellinor. Elmer och Ellinor blir bästa vänner och upptäcker storstadsdjungeln tillsammans.

Medverkande i detta verk är: Koreograf Ellinor Ljungkvist, Dansare Ida Hellsten & Ellinor Ljungkvist, Musik Mikael Karlsson, Kostym Lotta Persdotter, Scenografi Lotta Persdotter och Ellinor Ljungkvist, Ljusdesign Johan Wenmann, Fotografi Vasilis Pargoutzis.

Ellinor Ljungkvist (Fotografi Vasilis Pagourtzis)

Ellinor Ljungkvist är koreograf och dansare med Askersunds kulturhus Sjöängen som sin utgångspunkt. Ellinor har skapat Gala Dance Bergslagen inom vilken organisation hon koreograferarnyskapande dansföreställningar, publikationer och ger workshops och konstnärssamtal för en bred publik. Visionen är att nå ut med ny scenkonst till en bred publik av unga och vuxna.

På Frövifors Pappersbruksmuseum erbjuds under Vinterspår 5-6 mars kl 10-16 båda dagarna konst, hantverk, foto, dans och musik. Museets café serverar fika och smörgåsar.

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login