Premiär för Gammelstock i Gammelbo

By on 10 juli, 2022
Foto: LindeKultur

Lördag 23 juli genomförs för första gången Gammelstock i Gammelbo – en annorlunda tävling och happening med franska Médoc Marathon som förebild. De tävlande i Gammelbo ska vara utklädda på temat Domedagen och springa en bana med ett ental ”vätskestationer” där det serveras underhållning, hemskheter, drycker och något att äta.

”Det är första gången vi genomför Gammelstock som vi hoppas ska bli en tradition”, förklarar Mats Flink i arrangerande Gammelbo Byalag: ”Namnet Gammelstock är taget efter hörsägen om timmerforsning i Sandån som mynnar ut i sjön Glien”.

Förebild för Gammelstock i Gammelbo är franska Médoc Marathon –  ett annorlunda maratonlopp eftersom det är obligatorisk utklädning (årets tema i Frankrike är film) och vätskekontrollerna innehåller bl a vin, ost, kex och torkad frukt. Loppets start och mål är i den pittoreska byn Pauillac, cirka sex mil norr om Bordeaux. Därifrån går banan genom Médocs vindistrikt och passerar flertalet vinslott där vin/vätskekontrollerna finns. Förutom vin erbjuds naturligtvis också vatten, sportdryck, godis, kakor, apelsiner, ost och mycket annat.

Gammelstock i Gammelbo är något kortare som löpartävling – bara en bana på fem kilometer som deltagarna kan springa eller gå ett eller två varv. Men upplägget är i princip det samma – deltagarna ska vara utklädda och efter banan finns ett antal ”vätskestationer” där det serveras underhållning, hemskheter, drycker passande för stationen och något att äta. 

”Vissa stationer vill du kanske stanna länge på – andra vill du ta dig förbi så fort som möjligt!”, enligt inbjudan till Gammelstock.

Temat för franska Médoc Marathon (10 september 2022) är Film – för Gammelstock i Gammelbo 23 juli 2022 är temat Domedagen.

”Klä dig som en statist i Det sjunde inseglet (bilden ovan) – som ett fattighjon, som om digerdöden går i din skugga. Det är fattigt, eländigt, syndigt och mörkt – men kul!”, enligt inbjudan.

”När du sedan är tillbaka i byn är du på gott humör kan vi lova! Då serveras kall öl från det lokala bryggeriet och en varm korv”, lovar arrangörerna av evenemanget som avslutas med prisutdelning som även den går i loppets tema.

Tävlingsledningen består av Johanna Ställberg och Oskar Brännström för Gammelbo Byalag.

………….

Inbjudan till Gammestock 23 juli 2022 i Gammelbo:

Nöje | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login