Premiär för ny husmodell när Sibylla öppnar nytt i Askersund

Av på 11 april, 2019
Sibyllakedjans nya restaurang- och husmodell gör premiär när Sibylla öppnar sin första restaurang i Askersund den 11 april.

För första gången tar Sibyllakedjan plats i Askersund, när en helt ny restaurang öppnar där den 11 april. Den historiska öppningen innebär samtidigt premiär för en helt ny husmodell som bättre möter den nya varumärkesplattform som Sibyllakedjan arbetar med sedan en tid tillbaka.

Den nya restaurangen ligger utmed riksväg 50 som passerar förbi Askersund, och som är en viktig pulsåder för trafiken mellan exempelvis Örebro och Motala. Bakom satsningen står franchisetagarna Maria och Mikael Skoglund. Den senare arbetar på företaget BackUp som varit en mångårig leverantör till Sibylla, och på lite avstånd har de därför kunna följa kedjans positiva utveckling de senaste åren.

Tankarna på att öppna en egen restaurang har vuxit fram successivt och när det här läget i Askersund dök upp så beslutade vi oss för att satsa. Vi ligger i rondellen vid infarten till huvudorten och det gör att trafiken per automatik stannar upp här samtidigt som vi har en bra synlighet från vägen, berättar Maria Skoglund.

Nyetableringen blir även ett viktigt tillskott av arbetstillfällen på den lilla orten. Restaurangen kommer inledningsvis att sysselsätta 18 personer på hel- och deltidstjänster, varav många är ungdomar.

I den nya restaurangtypen blir det enkelt för gästerna att ”ha det gott” – det varumärkeslöfte som Sibylla arbetat efter de senaste åren.

Inredning och materialval välkomnar verkligen gästerna med omtanke, värme och trivsel. I kombination med den goda och nylagade maten blir den här inbjudande miljön en viktig ingrediens i vårt mål att bli Sveriges mest omtyckta snabbservicerestaurang, säger Sibyllas VD Joakim Carlsson. Framför allt har vi arbetat med att skapa olika miljöer i restaurangen för att bättre tillgodose behoven hos våra målgrupper. Här finns ytor för barnfamiljer likväl som sköna häng för unga gäster samt ett särskilt arbetsbord med eluttag för den som vill sitta här och arbeta en stund. Vi har också ökat tillgängligheten för alla, så att det även ska vara enkelt för människor med funktionshinder att besöka oss.

Länet | Askersund
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in