Projektet 202053 blir nu bok

By on 13 september, 2022
Bild: LindeKultur

”202053: Fotografi och poesi från pandemins första år” är Björn Dahlfors andra fotobok och omfattar 53 bilder och 53 texter – en för vardera vecka under 2020, många av bilderna är fotograferade i Bergslagen och mer specifikt i Storå där Björn bor.

Pandemins alla restriktioner gjorde på ett sätt boken till en bok med Bergslagsbilder.

Boken är en personlig och världslig loggbok från pandemins första år. Pandemin som förändrade allas våra liv gör boken till ett tidsdokument över en tid då allt sattes på prov.

”Att göra en bok är så himla roligt”, skriver Björn Dahlfors i sitt senaste fotobrev: ”Allt från att göra bokdesign till att välja papper. Extra fint är det att det skapar något fysiskt, något bestående med sitt ISBN-nummer och sin hyllplats på de sju biblioteken i Sverige som samlar in pliktexemplar på allt som trycks i Sverige”.

”En bok är mer än dess innehåll. Hela produkten ska hänga ihop. Min första bok om Oviksfjällen är på ett sätt en överdådig produktion. Jag valde allt det dyraste i form av papper, bindning och format. Målet var en bok som ska ligga framme och som ska kännas påkostad. Denna gången har jag valt ett lite tunnare återvunnet papper som har lite karaktär tack vare sina små synliga fibrer. Pappret passar min idé om boken helt perfekt eftersom jag tänkt att boken ska vara en typ av anteckningsbok. Denna bok hade absolut inte funkat med ett glansigt papper och påkostad bindning”.

Boken trycks i 150 exemplar i B5-format (17×24 cm) och är 88 sidor.

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa LindeKultur
Boken trycks i 150 exemplar i B5-format (17×24 cm) och är 88 sidor. Läs mer om och beställs boken här – bjorndahlfors.se/projekt/bok-202053/

You must be logged in to post a comment Login