Prova på glasblåsning i Bröstorp Glashytta

By on 3 oktober, 2023
Bild: LindeKultur

Nina Christensen är en svensk glaskonstnär och glasblåsare som arbetar med såväl större verk som små produktionslinjer i Bröstorpsgård Glashytta.

Så här beskriver hon sig själv:

”I mitt konstnärliga arbete söker jag efter något enkelt, okonstlat och rått. Mycket av min inspiration kommer från olika delar av den fysiska arbetsprocessen med hantverket glasblåsning. T.ex. rörelsen när jag snurrar på det varma glaset på pipan, glasets rörelse när det är varmt och flytande. Kanske kan jag genom att lämna tydliga spår i mina produkter av de fysiska processerna kring hantverket, berätta historien om hur de har blivit till. Förutsättningarna för att över huvud taget kunna blåsa glas, verktygen, de höga temperaturerna och ugnarna som krävs är inte något jag tar för givet. Jag vill tillverka vackra föremål i glas och samtidigt föra historien kring detta uråldriga hantverk vidare.”

Söndag 15 oktober kl 10-15 bjuder Lindesbergs Konstförening in sina medlemmar att lära sig om glasblåsning, och att själva prova på i Nina Christensens hytta i Bröstorp, Nora.

Deltagarantalet är begränsat till 15 – turordning gäller i anmälan via mejl till Rainer Hickisch: rainer@hickisch.se.

Kultur | Bröstorp Glashytta
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login