Publiksuccén Kalastider är tillbaka

By on 26 november, 2023
Bild: Örebro University Choir

Publiksuccén Kalastider är tillbaka i fantastiska Aula Nova på Örebro universitet, Kalastider är en konsertupplevelse där man befinner sig fysiskt mitt i musiken under en föreställning i två akter.

Musikaliskt bjuder ensemblen på ett varierat konsertprogram med allt från älskade julklassiker till fartfyllda nummer där orkester, solister och den välklingande kören får ta ut svängarna fullt ut.

Julkonserten Kalastider, som är en drygt 20-årig tradition i Örebros kulturliv, lockar besökare från hela Mälardalsregionen till staden och universitetet.

– Det känns fantastiskt att efter en höst med bland annat besök på Stockholms Slott, nu få ställa denna ensemble på scenen i en ny föreställning där såväl, kör, solister som musiker verkligen utmanas och får visa kvalitet! Kalastider är ensemblens höjdpunkt under året och alla längtar nu efter att möta vår underbara publik, säger Fredrik Berglund, konstnärlig ledare och producent för föreställningen.

– I Kalastiders unika koncept blandas välkänd julrepertoar med nykomponerad och nyarrangerad musik som är speciellt utformad för föreställningen. Vår publik förväntar sig detta och de kommer inte bli besvikna, fortsätter Fredrik.

”Kalastider är en julkonsert som du absolut måste uppleva om du inte varit där. Det går inte att föreställa sig känslan när du har musiken framför dig, runt dig och till slut kastas med i en virvlande final där hela arenan exploderar i O, helga natt. Intimt, mäktigt och överraskande på samma gång. Jag kommer inte missa det igen”
–  Konsertbesökare

Den 30 november till 2 december spelas de fyra föreställningarna i Aula Nova, och alla konsertbesökare får åter chansen att för en stund vara i mitt i Kalastider!

Årets föreställningar spelas den 30 nov-2 dec i Aula Nova, som tar emot ca 550 gäster/föreställning. I föreställningen hör man förutom Örebro University Choir och solister även Kalasorkestern som tillsammans bjuder på en föreställning i två akter under ledning av Fredrik Berglund.

Medverkande: Örebro University Choir, solister och kör under ledning av Fredrik Berglund

» Mer information här «

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro University Choir

You must be logged in to post a comment Login