Rätt namn på stiftelsen för kulturella aktiviteter

By on 5 november, 2022
Arkivbild

Rätt namn på stiftelsen för kulturella aktiviteter i Guldsmedshyttan och Storå, stiftelsen som bildats genom Kjell Andreassons donation heter ”Sigvard, Eva och Kjell Andreassons stiftelse” och inget annat, meddelar Lindesbergs kommuns kultur- och fritidschef Kristina Öster med anledning av LindeKulturs artikel ”Berättarprogram i Stripa – första evenemanget med stöd från kulturdonationen”.

”Det är olyckligt att stiftelsen benämns på något annat vis än det korrekta som donatorn bestämde. Rätt namn är Sigvard, Eva och Kjell Andreassons stiftelse. Stiftelsens ändamål är att årligen använda avkastningen för kulturella aktiviteter med speciell inriktning på Guldsmedshyttan- och Storå-området”, skriver Kristina Öster.

Det kommer att finnas en plattform med mer information kring stiftelsen, bland annat om hur ansökan om medel kan ske, men plattformen är inte färdig ännu. Fram tills den är färdig kontaktas stiftelsens styrelse genom att mejla eller ringa Kristina Öster – mail: kristina.oster1@lindesberg.se eller telefon: 0581-815 27.

…………….

Sex miljoner kronor till kulturella aktiviteter

När Kjell Andreasson avled 74 år gammal 2020 efterlämnade han en förmögenhet på närmare 16 miljoner kronor varav drygt sex miljoner kronor testamenterades till Lindesbergs kommun för kulturella aktiviteter i Guldsmedshyttan och Storå. En stiftelse har nu skapats för att kunna tillse att pengarna används enligt testamentets vilja.

Kultur | Guldsmedshyttan/Storå
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login