Regionalt – Information om Note7 och flyg

By on 21 oktober, 2016

Eftersom samtliga Note7-produkter har återkallats så har det i vissa fall införts restriktioner runt att ta med Note7 ombord på flygplan.

Även om Note7 inte hann börja säljas i butik i Norden så kan det finnas produkter även här. Samsung förstår att förbudet mot Note7 på flygplan innebär besvär, men Samsungs konsumenter säkerhet är vår högsta prioritet. Samsung samarbetar nu med flygplatser och flygbolag i Norden och hjälper till för att detta ska gå så smidigt som möjligt. Konkret innebär det att Samsung:

  • Har informerat flygplatserna om hur man särskiljer Note7 från andra Samsungprodukter (eftersom det endast är Note7 som är berörd och alla andra Samsungprodukter är säkra att använda och även flyga med)
  • Har egen personal ute på flygplatser som hjälper eventuella konsumenter som har en Note7 att byta den till en annan Samsungmobil innan man flyger (eller säkerställa att de kan få pengarna tillbaka om de istället väljer att lämna tillbaka produkten och häva sitt köp)
  • På Arlanda finns vi i avgångshallen på terminal 2 och 5 och i Capi The Travelers Electronics-butikerna inne på tax free-området på terminal 2,4 och 5.
  • På Landvetter i Göteborg finns vi i avgångshallen och på Capi The Travelers Electronics-butiken vid Gate 21

Om du har en Note7 eller om du har frågor runt detta så ber Samsung dig att kontakta vår kundtjänst på 0771- 72 67 86.

Så här skiljer du Note7 från övriga Samsungprodukter

  • Har produkten ingen tillhörande penna så är det inte en Note-produkt
  • Endast Note7 har en penna med en fjäder-funktion (toppen på pennan fjädrar ut om du trycker på den när den är intryckt)
  • Endast Note7 har en välvd fram- och baksida (tidigare Note-produkter har bara en sida som är välvd)
  • Laddningsporten på Note7 är lång och oval (USB Type C) istället för den vanliga laddningsporten på andra Samsungmodeller som är hexagonformad

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login