Rekordmånga bostäder säljs underhand

Av på 7 maj, 2021

Det är fortsatt full fart på bostadsmarknaden och SkandiaMäklarna gjorde ytterligare en stark månad med nya rekord på bostadsmarknaden. 

– Vi ser en tydlig trend att fler bostäder än någonsin säljs underhand och inte publiceras på de stora marknadsplatserna som ex Hemnet. Vilket stärker vikten av att ha en tät dialog med sin lokala mäklare för att inte missa ett drömboende, säger Andreas Moritz, VD på SkandiaMäklarna 

De senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i centrala Malmö steg  med 3% under april och i Stor Malmö, Göteborg och centrala Stockholm uppgick ökningen till 1%. På helårsbasis har bostadsrättspriserna stigit mest i Malmö, med en uppgång på hela 16%. I riket som helhet har priserna ökat med 10% det gångna året.

Villapriserna i Sverige steg med 2% i april. Störst är ökningen i Stor-Stockholm och Stor-Malmö med en ökning på 3%. I Stor-Göteborg steg villapriserna med två procent, samma som för hela riket. Sett över de senaste tolv månaderna återfinns den största ökningen i Stor-Malmö med hela 23%. De gångna tolv månaderna har villapriserna i riket ökat med 19%.

Med rådande pandemi spås de flesta svenskar vara kvar i Sverige även under denna sommar, vilket kommer bidra till en högre aktivitet på bostadsmarknaden under sommarmånaderna.

Rekommendationen är därför att ta kontakt med din lokala mäklare redan idag så att ni tillsammans på ett bra sätt kan förbereda och maximera möjligheterna inför din bostadsförsäljning.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Källa: SkandiaMäklarna

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in