Risk för brist på resor under högsommaren

By on 4 juni, 2022
Bild: TUI, Kreta

Att svenskarna är sugna på att resa råder det inget tvivel om, nu rapporterar resebolaget TUI att det finns färre resor än vanligt för den som vill resa utomlands under juli. Enligt TUI är det nära hälften så många platser kvar som ett normalt år vid den här tiden. 

Många svenskar planerar att resa utomlands i sommar. En kombination av ett något lägre utbud än innan pandemin och den stora efterfrågan på resor gör att det nu endast finns drygt hälften så många resor kvar som vid samma tid 2019. Men för den som är flexibel och kan resa innan midsommar eller under sensommaren finns det fortfarande resor kvar till bra pris.

– Många vill resa i sommar samtidigt som det finns färre resor till salu än ett vanligt år. Dessutom har resandet verkligen kommit igång i stora delar av Europa medans vi är något senare i bokningarna här i Sverige. Det gör att de mest populära hotellen under juli månad håller på att sälja slut. Men ännu finns resor kvar att boka. Säger Adam Györki, Kommunikationschef på TUI.

– Många av de populära destinationerna kring medelhavet har lyft de flesta av sina restriktioner. Cypern som är ett av de populäraste resmålen bland svenskar meddelade i veckan att man tar bort samtliga inresekrav samt kraven på munskydd, det samma gäller sedan tidigare för Grekland och Kroatien. Antalet restriktioner i de olika länderna kan styra över vilka destinationer som toppar när det kommer till resandet i sommar.

– Till många av de populäraste destinationerna är resandet precis som innan pandemin. Något som kan påverka var svenskarna väljer att resa i sommar. Fortsätter Adam Györki.

Topplista resmål:

1. Kreta
2. Cypern
3. Rhodos
4. Mallorca
5. Kos

Topplista länder:

1. Grekland
2. Cypern
3. Spanien
4. Turkiet
5. Kroatien

Nöje | Sverige
Örebronyheter

Källa: TUI

You must be logged in to post a comment Login