Risk för vattenbrist för dig med egen brunn

By on 8 juli, 2022
Arkivbild

SGU (Sveriges geologiska undersökning) meddelar om låga grundvattennivåer i de små magasinen i Örebro län och att det finns risk för vattenbrist för dig som har enskild brunn.

Om du har en egen brunn ansvarar du själv för din egen vattenförsörjning. Det kan vara bra att regelbundet kolla vattennivåerna samt ha en plan när vattenmängden blir låg. I och med SGU:s meddelande vill vi därför påminna om att hålla koll på vattentillgången och att vara sparsamma med er enskilda vattenförsörjning.

Aktuella grundvattennivåer

Det är SGU som har kunskap och i uppdrag att veta hur grundvattennivåerna ser ut. Du kan följa deras uppdateringar om grundvattennivåerna på deras hemsida. Kartorna uppdateras varje tisdag klockan 12.

Normala vattennivåer i Tisaren

För årstiden kan vi konstatera att vattennivåerna i Tisaren, som är vår källa till den kommunala vattenförsörjningen, håller sig inom det normala för årstiden. Vi vill ändå passa på att påminna om att dricksvattnet är vårt absolut viktigaste livsmedel och att vi alltid ska vara rädda om det och tänka på hur vi använder det.

Här kan du läsa om de aktuella grundvattennivåerna. Länk till annan webbplats – sgu.se/grundvatten/grundvattennivaer/aktuella-grundvattennivaer/

Örebro län
Örebronyheter

Källa Kumla kommun

You must be logged in to post a comment Login