Så glow-boostar du din hy på sommaren

Av på 19 juli, 2021
Arkivbild

Glowig och frisk hy med mycket lyster är en stark skönhetstrend som har kommit för att stanna. Många satsar på dyra krämer och behandlingar men visste du att kost och återfuktning är minst lika viktig för ett bestående glow som håller året om? Hälsokedjan Life ger dig 5 tips på hur du genom enkla metoder kan skapa den ultimata sommarhyn.

Nu när sommaren äntligen är här är det viktigare än någonsin att ta hand om sin hy. Vi går in i en årstid där återfuktning, solskydd och self care är faktorer man inte får glömma. Men behöver man verkligen lägga ner så mycket tid och pengar som man tror? Med hjälp av enkla knep kan du få ett underbart glow och vara redo inför sommarens solstrålar.

– Att ta hand om sin hud är viktigt året om. Men nu när solen tittar fram är det extra viktigt att skydda sig och använda produkter som återfuktar. Dock är det inte bara utsidan som man måste ta hand om för att få huden extra skinande. Att man mår bra och tar han om insidan är minst lika viktigt för att boosta sitt yttre glow lite exta. Kanske är det en sovmorgon, ett kvällsdopp eller en ansiktsmask som behövs, sägerMaria Wiberg, hälsorådgivare på Life.

5 enkla tips för sommarglow

1. Fuel up med vatten

Under en dag borde du få i dig ca 1,5-2 liter vatten. Genom att dricka vatten håller du kroppen och huden i rätt balans och minskar därmed risken för uttorkning. Huden älskar fukt och om den blir uttorkad påverkar det elasticiteten.

2. Använd en härlig peeling

Få in peelingen i din veckorutin. Med hjälp av en ansiktspeeling får du bort både döda hudceller samtidigt som du ger huden fukt och spänst. Men glöm inte det viktigaste, att återfukta huden efteråt.

3. Glöm inte solkräm

Sommaren är här och vi kan äntligen vistas ute i solen och njuta av strålarna. Men gör inte det misstaget vi alla har gjort när de första solstrålarna kikar fram. Glöm inte att packa ner solskyddet! Solskydd skyddar inte bara huden mot att bränna sig utan det förhindrar även rynkor och pigmenteringar.

4. Ansiktsoljan är ett måste

Ansiktsolja är skyddande, återfuktande och ger lyster. Applicera några droppar på redan återfuktad hud och unna dig själv en lugnande ansiktsmassage på kvällen. En enkel massage sätter nämligen fart på blodcirkulationen och du stimulerar cellförnyelse!

5. Ta en avkopplande långpromenad

Sist men inte minst, på med skorna och ta dig en härlig promenad i sommarsolen. Eller varför inte testa på ett ett avslappnande yogapass? Ta hand om din kropp och ditt välmående!

Nöje | Lokalt
Örebronyheter

Källa Life

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in