Så hittar du ditt drömhem

Av på 8 september, 2021
Så se till att gå på många visningar för att bilda dig en bättre uppfattning om var och hur du vill bo.

Höst innebär nystart för många och jakten på drömhemmet är troligen i full gång. Men hur ska man göra för att verkligen hitta rätt? Våra mäklare har listat vad du bör tänka på för att lättare hitta drömbostaden.

Skriv en lista med vad som är viktigt för dig

Genom att lista egenskaper i ditt kommande boende blir det mycket tydligare exakt vad du är ute efter. Finns det något du kan kompromissa bort om det står mellan badkar och öppen planlösning? Skriv listan i prioritetsordning för att underlätta för dig själv.

Skapa en bevakning

Skapa en bevakning hos din lokala mäklare, det bästa med att bevaka bostäder direkt hos din mäklare är att du får reda på objekten före de når den publika marknaden.

Dina ekonomiska förutsättningar

För att komma steget närmare ditt drömboende behöver du veta vad du har att röra dig med ekonomiskt, ta därför hjälp av en mäklare och få en fri värdering på din nuvarande bostad.

Färdigt lånelöfte

Se till att du har finanserna klara med din bank innan du ger dig in i budgivningen, se också till att uppdatera banken när du hittat ett boende du är intresserad av så att lånelöftet gäller för just den bostaden.

Gå på mycket visningar

Genom att se och uppleva olika bostäder och områden får du en bättre känsla över vad du är ute efter. Ett område som verkade bra först, kanske inte alls känns lika bra i magen väl på plats. Så se till att gå på många visningar för att bilda dig en bättre uppfattning om var och hur du vill bo, lär känna området ordentligt och föreställ dig hur det skulle vara att bo där.

Sverige
Örebronyheter

Källa Erik Olsson Fastighetsförmedling

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in