Så lyckas du med dina nyårslöften

By on 8 januari, 2022
Arkivbild

Nytt år, nytt jag. Att leva ett hälsosammare vardagsliv har vi alla lovat oss själva någon gång. Genom att ta första steget tillsammans med Life får du hjälp med att hitta din balans. Nu ger nämligen hälsokedjan sina bästa tips för hur du lyckas med dina nyårslöften. 

Det nya året är här och nyårslöften har blivit satta. Nyårslöften som för de flesta inte håller mer än en månad. Men om du faktiskt vill uppfylla dina mål för det nya året är det viktigt att de är konkreta och realistiska. I stället för att lova att du ska träna sex dagar i veckan är det bättre att lova att börja träna mer regelbundet. Hitta små enkla övningar i vardagen och bygg på över tid. Samma gäller egentligen vilket löfte du än ger. I stället för att tänka att du bara ska äta hälsosamt och ta bort allt det onyttiga är det bättre att äta mestadels hälsosamt och ha dagar där du tillåter att unna dig utan att ha dåligt samvete över det.

– Säga vad man vill om nyårslöften men vi på Life tycker att det är ett bra sätt att kickstarta det nya året. Det ger ett tillfälle att verkligen reflektera över vad man vill uppnå med det nya året och hur man vill göra det. Ett tips är att skriva ner dina nyårslöften och faktiskt gå tillbaka och titta på dessa under årets gång för att påminna dig själv om att fortsätta jaga dina mål, säger Jeanette Engdahl, hälsorådgivare på Life.

5 tips på hur du lyckas med dina nyårslöften:

….

1. Långsiktiga mål

Allt sker inte över en natt. Om du får in som rutin att exempelvis träna tre gånger i veckan och äta hälsosamt på vardagar kommer det bli lättare att fortsätta. Efter ett tag kan du öka träningsdagar eller vad det än är du har valt att påbörja. Ett nyårslöfte kan övergå till en sund livsstil som du fortsätter med även när året är slut.

….

2. Påbörja i stället för att avsluta

Studier visar att hur du formulerar dina nyårslöften påverkar slutresultatet. Det är bättre att sätta ett mål som innebär att du ska påbörja något snarare än att sluta med något. Chanserna för att du uppnår ditt mål är då större.

….

3. Planera dina mål väl

Planering är A och O även när det kommer till nyårslöften. Att sätta upp en plan för året och sedan följa upp planeringen kommer underlätta och mest troligt få dig att följa dina mål lättare. Se över vad det verkligen är du vill uppnå och kom ihåg att hålla det realistiskt.

….

4. Skriv ner dina nyårslöften och prata högt

Genom att skriva ner dina nyårslöften får du en bättre översikt. Det blir även lättare att följa upp på dina mål om du har de nedskrivna. För gärna anteckningar under året för att peppa dig själv och för att se över hur det faktiskt går för dig. Om du dessutom berättar för andra vilka dina nyårslöften är blir chansen större att du faktiskt följer dem. Kanske kan du dessutom få med någon som vill ha samma mål som du? Då kan ni peppa varandra och påminna varandra om att fortsätta.

….

5. Delmål och belöning

Bryt ner dina nyårslöften till mindre delmål. Det känns då mer överkomligt och lättare att ta sig an. Se till att delmålen leder dig till att avklara ditt riktiga nyårslöfte. Glöm inte bort att även fira dina framsteg. Ge dig själv en liten belöning efter varje avklarat delmål så att vägen till att klara av dina nyårslöften blir roligare.

Nöje | Sverige
Örebronyheter

Källa Life

You must be logged in to post a comment Login