Satsningar på idrott utlovas i valrörelsen

By on 16 augusti, 2022
Arkivbild

Nu har Socialdemokraterna presenterat en satsning för att bryta segregationen, sedan tidigare har Moderaterna presenterat sitt förslag till brottsförebyggande paket. Båda partierna föreslår satsningar på idrott i utsatta områden.

Inför valdagen den 11 september har Socialdemokraterna i dag presenterat sin breda satsning för att bryta segregationen. Bland de tio övergripande punkterna handlar en om ökade resurser till idrotten, fler idrottsledare i utsatta områden för att ge meningsfull fritid och minska risken att barn och ungdomar rekryteras till kriminella gäng. Moderaterna lade tidigare i augusti fram sitt brottsförebyggande program bestående av 52 reformförslag, punkt 15 i programmet är en satsning på ett särskilt idrottslyft för utsatta områden.

− Jag gläds åt att bland annat Sveriges två största partier ser kraften som finns i idrottsrörelsen. Känner mig som ett förväntansfullt barn som hoppas på ett hårt paket under granen. Det är vad som händer efter valdagen som är det viktiga. Då måste vi också tala kronor och ören. Med rätt förutsättningar kan vi inom idrotten fortsätta skapa möten över gränser, riva murar och bidra till en positiv samhällsutveckling, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Partiernas föreslagna satsningar på idrott i utsatta områden

Socialdemokraterna

Ökade resurser till idrotten och fler idrottsledare i utsatta områden

Vi ska inte ha ett samhälle där barn förpassas till gator och torg efter skoldagens slut där de kan plockas upp av kriminella gäng. Alla barn ska ges möjlighet till en aktiv och meningsfull fritid, oavsett storlek på föräldrarnas plånbok. Därför vill vi öka resurserna till idrottsrörelsen för att nå fler barn och unga. Vi vill skapa mer tid för lärande och rörelse under eftermiddagarna för barn i utsatta områden.

Moderaterna

Ett särskilt idrottslyft för utsatta områden. Alla ungdomar behöver tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter. Föreningslivet och idrotten är viktiga aktörer som göra stora insatser, även i brottsförebyggande syfte. Moderaterna vill rikta särskilda satsningar mot idrottsprojekt i de områden som Polisen anser som särskilt utsatta och i störst behov av en meningsfull och strukturerad vardag.

Sverige
Örebronyheter

Källa: Riksidrottsförbundet

You must be logged in to post a comment Login