Sealift och Olympique Örebro till final i Sweden Floorball Cup

Av på 21 januari, 2015

Några kvalfyllda månader är nu till ända. Närmare 120 lag har under hösten deltagit i Sweden Floorball Cup på sju orter runt om i landet. Alla med det gemensamma målet att ta sig till riksfinalen i Nyköping som spelas den 24 januari. Nu är det dags att kora korpinnebandyns mästare!

Deltagande lag från Örebro är Sealift, samt att lotten landade på det nystartade laget Olympique Örebro som också får chansen att delta i finalen!

Från starten i Luleå i slutet av oktober så har sju stycken korpföreningar genomfört kvalspel i Sweden Floorball Cup. Nu har 24 lag kvalificerat sig till finalen som spelas i det nybyggda innebandytemplet, Rosvalla Arena, i Nyköping.

Arrangör för finalen är Korpen Nyköping och föreningens verksamhetschef, Lasse Eklund, tycker det ska bli kul att få välkomna spelare från Göteborg till Kiruna till stadens nya arena.

– Det känns fantastiskt att finalen går här i Rosvalla arena i Nyköping detta år. Arenan är en fantastisk anläggning för innebandyspel. Det kommer bli något extra för alla lagen att få spela här och jag känner mig stolt över att vi får chansen att anordna finalen detta år, säger Lasse.

Förberedelserna för att anordna finalen har pågått i månader och föreningen är måna om att spelarna ska få en bra upplevelse både på och utanför planen. Avtal med hotell för att alla ska kunna bo på samma ställe, transport mellan hotell och arena, planering för avslutningsbanketten, priser, spelschema, domarschema med mera. Inget lämnas åt slumpen och Lasse är som van arrangör hoppfull om att alla kommer lämna Nyköping med ett glatt humör.

– Vi har jobbat länge med planeringen och känner att vi kommer leverera ett riktigt bra arrangemang. Hur det går på planen för lagen kan vi inte påverka, men vi försöker se till så att lagen lämnar Nyköping med en god känsla oavsett resultaten.

Finalen spelas nu på lördagen den 24 januari. Följ Sweden Floorball Cup på Facebooksidan. All information om helgens final hittar du på Korpen Nyköpings hemsida>>

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in