Sex på schemat – RFSU håller konferens

By on 13 mars, 2019

Sex på schemat – RFSU håller konferens mot sexuella trakasserier i skolan.

Vad innebär egentligen den nya sexualbrottslagstiftningen? Och hur kan man konkret arbeta med frågor om normer och ömsesidighet i sexualundervisningen? Den 18 mars bjuder RFSU Uppsala in till konferensen ”Sex på schemat”, en skolkonferens med fokus på konkreta metoder för att gå vidare efter Metoo.

Efter Metoo delade Skolverket ut sammanlagt 20 miljoner kronor till olika organisationer för att ge skolpersonal ökade kunskaper om hur man kan förebygga sexuella trakasserier i skolan.

En av de organisationer som fått ta del av pengarna är RFSU, Riksförbundet för sexuell upplysning, och en del av pengarna används nu för att anordna tre konferenser på tre olika orter på tema ömsesidighet och samtycke.

Skolkonferenserna kommer att hållas i Uppsala, Malmö och Örebro med start i Uppsala den 18 mars, och intresset har varit överväldigande.

– Vår konferens i Uppsala är fullsatt med 100 deltagare och vi har till och med en väntelista. Vi vill att skolpersonalen ska få tips på hur de kan integrera frågor som ömsesidighet och samspel i sexualundervisningen och Intresset för alla våra tre konferenser har varit jättestort. Vi vet att det här är kunskaper som personer som jobbar i skolan efterfrågar, säger Anette Grander, projektledare på RFSU.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login