Sex vackra destinationer som tagna ur en film

By on 4 mars, 2023
Maligne Lake, Kanada.
Bild: Momondo

Sex destinationer så vackra att de hade kunnat vara tagna ur en film

Den 95:e upplagan av Oscarsgalan 2023 äger rum i mitten av mars.

Bland de nominerade finns ”Avatar: The Way Of Water” med hela fyra nomineringar, bland annat för sina visuella effekter som förfört människor världen över.

Hotell- och resesöksajten momondo.se har därför listat sex verkliga destinationer, vars filmiska miljöer påminner om de specialeffekter vi annars bara får uppleva på filmduken.

….

01. Maligne Lake, Kanada


Maligne Lake är belägen bland de kanadensiska Klippiga bergen i Jasper National Park, en kort bilresa från staden Jasper. Sjön är hela 22 kilometer lång och bjuder på ett fantastiskt landskap bestående av glaciärer och azurfärgat, kristallklart vatten. Många anser att Maligne Lake är en av Kanadas mest fridfulla sjöar – och en förstklassig destination året runt. Under sommarmånaderna kan du hyra kanot, testa forsränning, vandra, fiska eller följa med på en ridtur. På vintern kan du i stället dra på dig skidorna eller snöskorna – eller kanske testa ett vinterbad?

….

02. Lake MacDonnell, Australien

Skriv upp de rosaskimrande sjöarna i Australien på din bucketlist om du vill uppleva ett otroligt naturfenomen. Med vatten tonat i ovanliga färger – allt från mörklila till flamingorosa – bjuder dessa saltvattensjöar på en hisnande syn och mängder av fotomöjligheter . Även om rosa sjöar inte är unikt för Australien, erbjuder landet på ett ovanligt stort utbud.

Lake MacDonnell erbjuder inte bara på en häpnadsväckande utsikt från bilvägen, utan här finns även närhet till härliga badmöjligheter. Sjön är visserligen grund men ligger bara en kort bilresa från campingplatsen Point Sinclair och den kritvita stranden Cactus Beach.

….

03. Oeschinensee, Schweiz

Oeschinensee i Bern, som ligger 1578 meter över havet, är en liten – men vacker – sjö omgiven av bergslandskap. För att ta sig till sjön kan man åka linbana från den lilla staden Kandersteg, eller ta en cirka två timmars lång vandring genom bergen. Sjön har en strand där du kan bada, men för den som vill hålla sig torr finns även roddbåtar att hyra. Det här är en sjö som är underbar året runt – under de varmare månaderna kan du bada eller vandra, och under vintern kan du gå över den frusna sjön och njuta av den otroliga snöiga atmosfären.

….

04. Capri, Italien

Även om Capri kanske inte räknas som en dold pärla, är det ändå en destination som ligger utanför radarn för många turister. Den italienska paradisön erbjuder ett överflöd av romantiska vibbar, kristallklart vatten, vackra pittoreska byar samt många möjligheter till att både äta och dricka gott. Ett måste för dig som besöker Capri är att ta en båttur till Blå grottan; blåa, vita och gröna grottor som får sin färg genom att solens strålar reflekteras på kalksten. Ett annat tips är att ta en båttur till de ikoniska, branta Faraglioni-klipporna.

….

05. São Jorge, Azorerna

Lockar kombinationen äventyr och avlägsna ölandskap? Dags att packa väskan och resa till São Jorge. Denna portugisiska ö, som tillhör ögruppen Azorerna, är en av de mest fotogeniska öarna i Europa med forsande vattenfall, frodiga laguner och kargt bergslandskap. Men förutom natursköna vyer erbjuder även São Jorge ett stort utbud av adrenalinpumpande aktiviteter – allt från vandring på det 1 053 meter höga berget Pico da Esperança till att surfa vid Fajã da Caldeira de Santo Cristo.

….

06. Playa del Carmen, México

Om du är ute efter riktigt spännande upplevelser – under vatten – bör du sikta in dig på ett dyk med tjurhajarna i Playa del Carmen. Under perioden november-mars återvänder tjurhajarna hit, tillbaka sin häckningsplats, innan de fortsätter sin färd norrut. Möjligheten att dyka med dessa otroliga varelser ligger bara några minuter från den centrala stranden med båt.

….

Natursköna destinationer – runt hörnet

Du behöver inte heller resa till andra sidan världen för att hitta slående vackra resmål. Även Sverige bjuder på platser som erbjuder en nästintill filmisk upplevelse. För tips på fantastiska destinationer i Sverige – med mäktiga berg, solglittrande skärgårdsmiljöer och lummiga skogar – kan du besöka denna sida.

– I dessa tider kan det även vara viktigt för många att planera sin budget när de ska ut och resa. Därför har momondo nyligen lanserat “Picks by momondo” som är ett verktyg där man som resenär enkelt kan få en överblick över de bästa, handplockade erbjudanden till några populära destinationer, och säkra fantastiska resor till låga priser med våra bästa, säger Per Christiansen, talesperson på momondo.

Nöje | Världen
Örebronyheter

Källa: Momondo

You must be logged in to post a comment Login