SJ släpper sommarens biljetter

Av på 14 maj, 2021

Med start den 12 maj går det bra att boka sommarens tågresor, då biljetter för perioden 27 juni – 15 augusti släpps till försäljning.

Sedan tidigare har SJ en visuell platskarta som gör det enkelt att se vilka platser som är spärrade för försäljning på grund av coronapandemin. Den finns fortsatt kvar, men fördelningen av platser är lite förändrad för att passa både den som reser ensam och de som reser tillsammans i sällskap.

Då restriktionerna kan komma att förändras under försäljningsperioden, kan också antalet stolar som säljs förändras under perioden. Från 27 juni syns fler stolar som säljbara i den visuella platskartan, men den bakomliggande spärren av 50 procent av stolarna ligger kvar så länge restriktionen föreskriver det.

– Vi ser ett ökat intresse för klimatsmarta, bekväma och trygga tågresor inför sommaren, och vi vill släppa biljetterna till försäljning redan nu, även om det fortfarande är oklart vilket besked regeringen kommer att lämna inom kort för sommarens resor. Dessutom är vi glada att kunna erbjuda den populära sommartrafiken med direkttåg till Strömstad och sommarstopp i Varberg, säger Mats Almgren, chef för kommersiell trafik på SJ.

Sommartrafiken innebär att snabbtågen gör uppehåll i Varberg under perioden 4 juli – 17 augusti. Det går direkta snabbtåg Stockholm-Strömstad dagligen under perioden 4 juli – 14 augusti samt ett extra insatt direkttåg Stockholm-Mora måndag-lördag under perioden 4 juli – 14 augusti.

Nöje | Regionalt
Örebronyheter

Källa: SJ

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in