Sjöängen fyller 5 år – Det firas 11 november 2021

Av på 3 november, 2021
Sjöängen i Askersund - kulturhus och skola.

Det blir ett stort litet firande utifrån pandemins påverkan. Temat är fem, så klart. På Sjöängen finns bland annat verksamheterna bibliotek, musikskola, ungdomsgård, fritid, evenemang, utställningar, konferenser och skola. Husets verksamheter kan delas in i två stora delar: Kulturhuset Sjöängen och Sjöängsskolan.

Under hösten 2021 påbörjas arbetet med den nya konsthallen i huset:

Nya placeringen blir i hjärtat på entréplan. Två nya garderober skapas för bättre flöde i samband med de alltmer slutsålda evenemangen. Ytterligare ett mötesrum byggs – Bästholmen – med utsikt över Alsen.

Logotypen anspelar på bokstaven S (som i Sjöängen), anfanger, musiknoter, G-klav, scenkonst och järnsmide. Färgerna anspelar på vatten, land och sol. Välkomna till Sjöängen!

Ur programmet för firandet den 11 november:

Kl. 13-18 Sjöängens reception/café är öppet med 5-årspriser.
Kl. 17 Musikskolans yngsta fiolelever spelar blandade godbitar under ledning av musiklärare Eva Belvelin. Foajén, våning 1. Fri entré
Kl. 18 Musikskolans gymnasieelever spelar på foajéscenen, våning 2. Fri entré
Kl. 19 5-årsquiz med Lars-Ivar Jansson på foajéscenen, våning 2. Baren är öppen. Fri entré
Kl. 20 Biovisning av filmen The Peanut Butter Falcon. Stora salongen. Biljettpris: 5 kr.

Ordförande i kultur- och tekniknämnden Staffan Korsgren (L):

– Sjöängen har fört oss närmare ett rikt och innehållsrikt kulturliv och gjort kommunen till ledande kulturkommun i Sydnärke. Ett rikt och välutrustat bibliotek, en konsthall och olika typer av lokaler och en stor scen gör Sjöängen till en naturlig samlingspunkt för fler än oss kommuninvånare. Jag är stolt över att vi har ett så fint kulturhus i kommunen och ser fram emot många intressanta och stimulerande upplevelser där i framtiden!

Kultur- och evenemangschef Daniel Eriksson:

– Kulturhuset Sjöängen står för kulturell och konstnärlig kraft, för möten mellan människor, för skaparglädje och för upplevelser. Kulturhuset Sjöängen är en aktör att räkna med i både kommunen och regionen. Alla är välkomna hit! Sjöängen och kommunens ledord – lust, mod och engagemang – går hand i hand!

Kommundirektör Marie Hillman:

– Sjöängen är möjligheternas hus. Det är ett nav för kommunens olika verksamheter och en fantastisk mötesplats för såväl kommuninvånare som besökare.

Nöje | Örebro län Askersund
Örebronyheter

Källa Askersunds kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in