Sjöängsskolans nior firar skol­avslutning med Boris René

Av på 3 juni, 2021

Vi upprepar förra årets succé! Högt deltagarantal och 100 % nykterhet bland ungdomarna som slutade grundskolan gör valet lätt. När vi fortfarande lever i en tid där större gemensamma festligheter är otänkbara ställs krav på kreativa alternativ. För niorna på Sjöängsskolan i Askersund kommer avslutningsfirandet att bli en mer intim version i form av ”Sista kvällen me’ klassen” fredagen den 11 juni.

Sedan många år tillbaka har nior i flera kommuner gemensamt åkt till Skara sommarland i samband med skolavslutningen, ett arrangemang som gått under namnet ”Sista natten me’ gänget”. På grund av de restriktioner som råder med anledning av coronaviruset blir den resan inte av och det blir inte heller någon Grön sommarlovsfestival, den avslutning med festligheter som anordnats på Sjöängsskolan de senaste åren.

– Men vi vill ändå ge niorna en speciell och unik kväll! Varje niondeklass kommer att få en middag på någon av Askersunds restauranger och under kvällen kommer Boris René, tillsammans med gitarristen Dagge Hagelin, att åka runt på restaurangerna och underhålla för en klass i taget, säger Anton Tannerstad som jobbar med Ungas fritid på Askersunds kommun, som arrangerar evenemanget.

Utöver fin middag och ambulerande underhållning kommer lokalkändisen Danny Stafström att quizza och skoja med varje klass. Dessutom kommer fotograf Angelica Liljenroth att åka runt bland festlokalerna och ta bilder på varje klass, som sedan kommer att läggas ut klassvis i gallerier på internet. Som avslutning på kvällen fotograferar Angelica varje klass, på kanslihusets trapp, där niornas ”utspring” gjordes förr.

– Precis som Grön sommarlovsfestival blir det här naturligtvis ett nyktert evenemang, alla som anmäler sig förbinder sig att avstå från alkohol och droger, säger Anton Tannerstad.

De lokala restauranger som kommer att agera festlokal för varsin avslutningsklass är Verket, En trappa upp, Sjötullen, Min lilla krog i hembygdsgården och nyligen nyöppnade Sundsgården.

Nöje | Länet
Örebronyheter

Källa: Askersunds kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in