Skolbibliotekarie till Lindbackaskolan sökes

By on 15 september, 2023
Lindbackaskolans bibliotek söker skolbibliotekarie.
Bild: LindeKultur

Lindesbergs kommun söker skolbibliotekarie till nya högstadieskolan Lindbackaskolan. Skolbiblioteket är centralt placerat i Lindbackaskolan och finns till för elever på Lindbackaskolan 7-9, elever från Anpassad grundskola, elever från Brotorpskolan F-6 samt elever från Nova 1-9 som är en kommunövergripande verksamhet.

”Vill du vara med och göra skillnad i ungdomars liv? Har du en positiv syn på elevers förmåga att utvecklas maximalt utifrån sina förutsättningar. Då kanske du är den vi söker”, skriver Lindesbergs kommun i platsannonsen som fortsätter:

Arbetsuppgifter

”Som skolbibliotekarie hos oss förväntas du ha ett stort intresse för att arbeta med barn och unga och att stödja dem i deras läs- och språkutveckling i nära samarbete med den pedagogiska personalen. Som skolbibliotekarie arbetar du även med källkritik, medie- och informationskunnighet. Du förstår vikten av att ett bibliotek är levande, inbjudande och välkomnande.

Vi vill att du fortsätter arbetet med att lyfta fram skolbiblioteket i den pedagogiska verksamheten. I detta blir din förmåga att kunna samarbeta med skolans elever och pedagoger avgörande. Vi erbjuder ett spännande och utvecklande arbete där du på riktigt kan göra skillnad för våra ungdomar.

Skolbiblioteket är centralt placerat i Lindbackaskolan. Det finns till för elever på Lindbackaskolan 7-9, elever från Anpassad grundskola, elever från Brotorpskolan F-6 samt elever från Nova 1-9 som är en kommunövergripande verksamhet. Som skolbibliotekarie hos oss har du biträdande rektor som närmsta chef.”

Kvalifikationer

”Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller lärarutbildning med lärarlegitimation i svenska. Om du arbetat i skolbibliotek tidigare är detta meriterande. Som person är du självständig, engagerad och noggrann. För att trivas är det viktigt att du tycker om att möta människor.

Vi ser att du har en god social förmåga där du har ett gott bemötande, tycker om att samarbeta och kan ge en god service till elever och kollegor. Det är viktigt att du är bekväm med att leda och tala inför grupper, då tjänsten innebär viss undervisning inom skolbiblioteksområdet. Du är van användare av dagens informations- och kommunikationsteknik.”

För mer information och ansökan senast 2023-09-25 – https://recruit.visma.com/External/OJCustomer3/AssignmentView.aspx?GuidExtSoftware=81b9389b-8b44-4657-863e-aec150aa724f&guid=BB36EF16-4C91-4BAE-AC52-D99B357F1462&locId=1

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login