Lokalt | SM-veckan 2015 Örebro startar måndag 26 januari

Av på 25 januari, 2015

Örebro står som värdstad för SM-veckan 2015, och det är inte mindre än 26 idrotter som står för händelserna.

En stor fördel med Örebro att vi ligger riktigt bra till geografiskt, vi har 70 % av Sveriges befolkning runt omkring oss med en radie av 30 mil, vilket innebär att ca 6 715 100 personer inte har långt till SM-veckan i Örebro.

Ånnaboda har fått sig ett ansiktslyft i form av breddning av spår, nya omklädningsrum, det har hyrts in flera snökanoner och en uppgradering av elljusspåret har gjorts. Det har med andra ord blivit en fin sportanläggning i Ånnaboda som till för alla aktiva.

Ånnaboda kommer även under SM-veckan att arrangera längdskidstävlingar med hela svenska eliten på plats, banorna är klass med Faluns VM-banor så det finns inget att klaga på enligt banchef Pär Dudal.

SM-veckan som har på kort tid etablerats som ett av Sveriges största idrottsevenemang, i Örebro har evenemanget även fått tillökning när det kommer till deltagande idrotter. SM-veckan är öppen för RF:s medlemmar, och genom SM-veckan vill RF få ett ökat intresse för svenska mästerskapen att samla större och mindre idrotter i ett gemensamt evenemang.

SM-byn är lagd på våghustorget, mitt i Örebro och den är öppen mellan kl. 10.00 – 19.00.

Några andra riktigt coola idrotter som kommer att köras är X-trial både cykel och motorcykel, X-trial körs i Conventum Arena. Rallysprint (bil) och Stadioncross med snöskoter ute på Örebrotravet. Styrkelyft i Idrottshuset med två profiler från staden som kommer att försvara Örebros färger. Ja det finns massor för de som inte kan eller vill ta sig upp till Ånnaboda för att ta del i SM-veckan här i Örebro

Idrotterna är Carambole (biljard) – Bilorientering – Bowling (lag-SM) – Curling – Cykeltrial – Danssport – Draghund – Dragkamp – Gång (inomhus) – Jujutsu – Längdskidor – Muaythai – Radiostyrd bilsport – Rally (sprint) – Rallycross – Rullstolsinnebandy – Rullstolscurling – Stadioncross (snöskoter) – Skidorientering – Skridsko (maraton) – Softboll – Sportrodel – Styrkelyft – Squash – Taido – X-trial som står på schemat.

Anders Olofsson | ÖrebroguidenAnders Olofsson, SM-veckan
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in