Softboll: SM-guld till Leksand

Av på 22 september, 2013

Leksands BSK bröt Skövdes segersvit och tog föreningens första SM-guld i softboll sedan 1994 när man vann SM-finalserien med 3-0 i matcher (4-3, 20-0, 16-4). Efter att Skövde förlorat de två första matcherna i SM-finalserien på bortaplan (med 3-4 och 0-20) hade man ett tufft utgångsläge för att försvara sitt SM-guld, tillika det sjunde raka SM-guldet i ordningen sedan 2006.

Den tredje finalmatchen började annars bra för Skövde- som tack vare bra defensiv såg ut att kunna hålla Leksand poänglöst i början av matchen, trots flera bra poänglägen för dalkullorna. Men i den tredje inningen kastades en kast bort och då kunde Leksand kvittera till 1-1 (Priya Mohlén gav Skövde ledningen i den första inningen på Maire Shaughnessys fina slag).

I den fjärde inningen rasade dock Skövdes defensiv ihop med tre onödiga errors, samtidigt som Leksand fick både timing och placering på sina slag. Leksand tog nio poäng innan Skövde genom ett pitcherbyte och ett antal defensiva omgrupperingar fick ordning på situationen.

I den femte inningen såg det ut som om Leksand skulle avgöra matchen tidigt då man ledde med 12-1 men Skövde kunde ta två poäng och ta matchen in i en sjätte inning och – ytterst temporärt – tysta Leksands entusiastiska supportrar på plats.

Men Skövde kunde inte stoppa Leksands anstormning i den sjätte inningen då laget tog ytterligare fyra poäng, utan Leksand kunde punktera matchen efter sex innings och notera vinst med 16-4.

Resultat SM-finalerna:
Leksand – Skövde 4-3
Leksand – Skövde 20-0
Skövde – Leksand 4-16

Fullt välförtjänt vinner Leksand SM-guld i softboll med 3-0 i matcher (matchresultat 4-3, 20-0 och 16-4 i dagens match) och deras pitcher Karin Hjelm utsågs lika välförtjänt till Most Valuable Player i finalserien efter att ha pitchat i samtliga matcher och dessutom slagit .875 med fyra walks, fyra inslagna poäng och sju insprungna poäng.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in