Sommarutställning om bad efterlyser badminnen

Av på 19 maj, 2021

Internationella museidagen (18 maj) firades i Lindesberg med öppnande av årets sommarutställning i Kulturarvshörnan på Stadsbiblioteket i Lindesberg.

”Vi passar dessutom på att göra ett upprop till besökare om att de kan dela med sig av sina badminnen från badplatser i Lindesbergs kommun”, meddelar Helen Sannerstedt – museiintendent/kultursekreterare.

Sommarutställningen finns i Kulturarvshörnan på Lindesbergs stadsbibliotek som har öppet:

  • Måndag 9-15
  • Tisdag 12-19
  • Onsdag stängt 
  • Torsdag 12-19 
  • Fredag 9-18
  • Lördag 10-14
  • Söndag stängt

”Sol, sommar och bad” är en interaktiv utställning där besökare kan bidra med egna badminnen från badplatser i kommunen.

Vem älskar inte sol, sommar och bad? Att äta glass, spela minigolf eller meta från en brygga. Känna doften av en varm junikväll. Att ta ett uppfriskande kvällsdopp efter en lång arbetsdag.

Lindesbergs kommun har många sjöar och vattendrag som i tider lockat till bad. Här har funnits sommarnöjen som kägelbanan på Kyrkberget, brunnsdrickning vid Dalskogens hälsobrunn och båtturer på Råsvalen. Barn har åkt rutschbana vid Kalmarslund och Ölsjöbadet. Andra har gått i simskola i Bellevuehagen i Arbogaån vid Oppboga.

Vad har du för badminnen från badplatser i Lindesbergs kommun? Dela med dig av dessa så bidrar du till att detta dokumenteras och bevaras i Lindesbergs kulturhistoriska arkiv.

”Det går bra att skriva ned kortare berättelser och maila, sätta upp på skärmen eller lägga dem i lådan som finns i utställningen. Berättelser som kommer in före 15 juli uppdateras i utställningen. Därefter får besökare gärna sätta upp dem själv. Om någon vill dela med sig av berättelser men inte vill att de ingår i utställningen går det också bra”, skriver Helen Sannerstedt – museiintendent/kultursekreterare på Kultur- och fritidsenheten i Lindesbergs kommun.

Bildkälla: Lindesbergs kulturhistoriska arkiv.

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in