SPP/Storebrand investerar 750 msek i europisk klimatobligation

Av på 25 juli, 2013

SPP/Storebrand har investerat 750 msek i en Climate Awareness Bond emitterad av Europeiska Investerings Banken, EIB. Obligationen löper på 7år och är den största klimatobligation som EIB har gett ut i svenska kronor.

– Genom köpet ger vi SPPs kunder som har sina pensionspengar placerade i traditionell förvaltning, tillgång till en klimatsmart placering med god avkastning, säger Andreas Hälldahl, chef Svenska räntor Storebrand Kapitalförvaltning.

EIB är en av världens största finansiärer av projekt som hanterar klimatförändringar. Climate Awareness Bonds är ett sätt för EIB att ta in pengar från ränteplacerare för att kunna finansiera projekt inom förnyelsebara energikällor och utveckling av energieffektivitet.

Den här investeringen innebär att SPP/Storebrand aktivt går in och stödjer klimatarbetet inom Europa, vilket ligger väl i linje med SPP uttalade arbete med hållbara investeringar. Investeringen visar att det går att arbeta proaktivt med detta även på obligationssidan.

– Vi märker att det finns ett ökat intresse för vår hållbarhetsstrategi, som omfattar så mycket mer än bara aktieinvesteringar. Det här är ett tydligt exempel på hur vi agerar och aktivt bidrar till att leda en klimatomställning snarare än bara till en klimatanpassning. Det är stor skillnad för resultatet i slutänden, konstaterar Stina Billinger, Hållbarhetschef SPP.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in